Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója

Az étterembezárások viszonylag gyakoriak az elmúlt időszakban. Ez a hullám most sajnos egy újabb kedvelt helyet ragadott magával, a szentendrei Freeride Bistro „személyében”.

Egy étterembezárás általában szomorú döntés, és természetesen így van ez a szentendrei Freeride Bistro esetében is, a tulajdonosok azonban meglepően pozitív hangvételben vettek búcsút vendégeiktől az egyik utolsó Facebook-bejegyzésükben. Ha az ember járt már a Freeride-ban, tudja, hogy mennyit is jelentett a vendégeknek, így ez az étterembezárás kétség kívül fájdalmas esemény mind a bisztró törzsvendégeinek, mind a Szentendrére tévedőknek.

Bezárt Szentendre egyik leghangulatosabb bisztrója / Fotó: Freeride Facebook-oldal

Augusztus 28-án volt a szentendrei Freeride Bistro utolsó napja, legalábbis erre a napra volt tervezve a nagy búcsú, a vendégközönség részéről azonban olyan nagy volt az érdeklődés, és olyan sokan szerettek volna még egyszer utoljára beülni a helyre, hogy a bisztro kénytelen volt egy nappal korábban bezárni, amikor az összes étel elfogyott.

Talán ez is jól mutatja, hogy mit jelentett sokaknak a Freeride, ami éveken keresztül finom ételekkel és jó hangulattal várta őket.

A bisztró amúgy 2020 júniusában nyitotta meg kapuit, majd szépen-lassan bevette magát a szentendrei gasztroszíntér szívébe, ahol utána mostanáig meghatározó szereplő is maradt.

A koronavírus-járvány hullámait is túlélő Freeride most mégis bezár, azonban nem az elmúlt hónapokban tapasztalt rezsiemelkedés és egyéb szomorú gazdasági okok miatt. A tulajdonosok búcsúbejegyzése összetett döntésre mutat, amelynek középpontjában gyermekvállalásuk áll.

„Páran már tudjátok, hogy lassan egy új fejezet veszi kezdetét a mi életünkben is. Eddig a Freeride volt a szerelem-projektünk és a “gyermekünk”, de hamarosan jön a real-deal, és decemberben mi is szülők leszünk. Talán ezt nem is ragoznánk tovább, de a döntéssorozat végét ez a csoda koronázta meg”

– olvasható a Freeride Facebook-oldalán.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek