Ételek, melyekről le kell mondanod, ha fájnak az ízületeid

A fájó ízületek borzalmas kellemetlenséget képesek okozni, és vannak olyan ételek, melyek ezt csak tovább ronthatják.

Ha az ízületeink megdagadnak, vagy merevek és fájnak, az minden mozdulatunkat, és így az egész napunkat megkeseríti. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a tüneteket bizonyos ételek fogyasztása még intenzívebbé teheti. Nézzük, melyek ezek!

Ételek, melyekről le kell mondanod, ha fájnak az ízületeid

Paradicsom

A paradicsom nagyon egészséges, de az ízületi gyulladásban szenvedőknek nem ajánlott. A piros kedvenc megemeli a vérben a húgysav szintjét, amely a köszvény kialakulásának egyik első számú oka. Persze nem kell lemondani teljesen a paradicsom fogyasztásáról, de érdemes mérsékelni.

Szójaolaj

Az ómega-6 nem a legegészségesebb, ha túl sokat fogyaszt az ember belőle. A szójaolajban például túlteng, ez az olaj pedig rengeteg előre csomagolt termékben megtalálható. Az ómega-6-ban gazdag zsiradékok és olajok nem kedveznek az ízületi betegségekkel élőknek, ráadásul asztmára és keringési betegségek kialakulására is hajlamosítanak.

Cukros üdítők

A cukros üdítők kimondottan károsak, többek között az ízületi gyulladásokra is kedvezőtlen hatással vannak. Szakértők arra jutottak, hogy aki túl sok cukros, szénsavas italt iszik, annak 63 százalékkal nagyobb az esélye arra, hogy arhtritiszes legyen, mint azoknak, akik inkább vizet, gyógyteákat és egyéb cukormentes italokat fogyasztanak rendszeresen.

Forrásunk volt.


Még több egészségért:

Címlapról ajánljuk

További cikkek