Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre: betiltják a műanyag szívószálakat Nagy-Britanniában

Régóta mondjuk, végre elindult a folyamat: Nagy-Britanniában már jövőre betilthatják a teljesen felesleges és súlyosan környezetszennyező műanyag szívószálak használatát.

Theresa May brit miniszterelnök szerdai bejelentése szerint jövőre országosan – a világon pedig elsőként – betiltják a műanyag szívószálakat, valamint a szintén műanyag fültisztító és koktélkeverő pálcikákat.

A rendelet csak az egyik lépcsőfoka annak az elhatározásnak, hogy 2042-re teljes egészében felszámolják a műanyaghulladék-termelést. 

Angliában egyébként már megadóztatták a műanyag zacskók használatát, aminek hatására mennyiségük kézzel foghatóan visszaesett, az úgynevezett mikrogyöngyöket pedig betiltották.

A miniszterelnök reményei szerint a kezdeményezéshez hamarosan a Brit Nemzetközösség többi országa is csatlakozik.

Ez is érdekelhet!

Mutáns műanyagzabáló enzimet fedeztek fel a tudósok, ami megeszi a PET-palackokat

„A műanyaghulladék-termelés problémája az egyik legsúlyosabb környezetvédelmi kérdés manapság, így a vizek élővilágának védelme is egyik fő napirendi pontunk lesz a Brit Nemzetközösség találkozóján” – jelentette be az államfő.

A tervek szerint Nagy-Britannia 61,4 millió fontot áldoz majd ezen tervek és intézkedések megvalósítására, új módszerek kidolgozására.

A szívószálak betiltását 2019-re tervezik, ami örvendetes hír, tekintve, hogy csak Nagy-Britannia területén mintegy 8,6 milliárd darab kerül évente kukába.

Reméljük, Magyarországra is sor kerül – addig is, ha lehet, mellőzzétek a felesleges műanyag eszközök használatát!

Ezeket láttad?

via buzzfeed

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!