Ennyit lehet keresni II. Erzsébet séfjeként - a királynő épp új szakácsot keres

Szakácsot keres a brit királyi család. A tökéletes jelölt a Buckingham-palotába is beköltözhet.

Mindig is szeretted volna tudni, hogy milyen lehet palotában élni? Egy profi szakácsnak most lehetősége nyílik ezt megtapasztalni. ABuckingham-palota séfet keres, egészen pontosanDemi Chef de Partie-t, azazműszakvezetőt. Az álláshirdetésbenpontosan leírják, hogy milyen jelölteket várnak az állásra.

A szakácsnak egy többtagú csapatban kell főznie, nem másra, mint II. Erzsébetre és a királyi család többi tagjára. A tökéletes jelöltnek komoly szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie a vendéglátás terén. Nem árt, ha azt is tudja, hogy melyik az az étel, amitől a királyi család el van tiltva.

A sikeres jelölt beköltözhet a Buckingham-palotába és a legjobb séfekkel dolgozhat együtt. Arra is lehetősége nyílik, hogy más királyi rezidenciákra utazzon, és ott főzzön. És hogy mennyi a fizetés?

A Demi Chef de Partie-ként évi22,076 fontotlehet hazavinni, azaz körülbelül 8 millió forintot.Mindezek mellé még jár a 15 százalékos nyugdíjbónusz és 33 nap szabadság.

A pozícióra július 28-ig lehet jelentkezni. Egyébként az nincs benne a hirdetésben, hogy csak britek tölthetik be az állást.

Mielőtt azt gondolná valaki, hogy a királyi palotában dolgozni egy leányálom, nem így van. 2017-ben például 14 konyhai dolgozó hagyta ott II. Erzsébet konyháját. Akkor az a hír járta, hogy a személyzet halálra dolgozza magát, többen alig látják a családjukat.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Címlapfotó:WPA Pool/Getty Images

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?