,,Én nem szerettem fiatal lenni" – az új Nagyiprojektben szilvás pitét készítettünk Kati mamával

Van, aki tanárnak születik, van, aki pénztárosnak vagy írónak, és vannak olyanok, akik nagymamának. Csopakon jártunk, hogy szilvás pitét készítsünk Kati mamával. 

Manapság minden alapanyagot be lehet szerezni, amit csak kigondolunk. Nem volt ez így 50-100 évvel ezelőtt. Nagymamáink talán éppen azért tudnak olyan jól sütni-főzni, mert nem bonyolítanak túl semmit sem. A Nagyiprojekt epizódjaiban pedig olyan süteményeket láthattatok mindig is, amelyeket nagymamáink nagy műgonddal és a világ legegyszerűbb alapanyagaival készítenek nekünk. Nemrégiben a Balatonnál is egy ilyen szilvás pitét kóstolhattunk.

Csopakon jártunk, hogy a Nagyiprojekt legújabb epizódjában bemutassuk nektek Kati mamát, aki azon kívül, hogy főállású nagymama, fiával együtt egy kis büfét is üzemeltet a magyar tenger mellett.

Kati mama szilvás pitéjének receptjét itt találod!

Kati mama családjában hagyomány a gasztronómia. Egyik nővére pék, másik szakács, a harmadik pedig borászattal foglalkozik, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy Kati mama is az ételek köré szerveződjön. 3 éve, miután nyugdíjba ment, fiával közösen megnyitották Csopakon a Csopajó büfét.

,,A fiam szeretett volna egy olyan üzletet, amit majd ketten tudunk csinálni. Én sütném a pogácsát, ő meg az italokkal foglalkozna" - meséli Kati mama, miközben vastagon keni meg tepertővel a pogácsa tésztáját.

Kati mama és a híres tepertős pogácsája

Kati mama, mint a bolt örökös kabalafigurája, tüsténkedik a konyhában. Tesz-vesz, pitét süt, huszonéveseket megszégyenítő lelkesedéssel szolgálja ki a vevőket, közben pedig éppen elnyújtja a következő tepsi tepertős pogácsa tésztáját. Elmondása szerint most élvezi csak igazán az életet. A pogácsa előtt készített nekünk egy isteni szilvás pitét, és amíg a sütőben pihent a mű, Kati mama elmesélte, hogy ő bizony nem szeretett gyerek lenni, hiszen akkor a felnőttek mondták meg, mit és hogyan kell csináljon.

,,Nem szerettem fiatal lenni, én nem élveztem azt, sokkal szabadabb az ember, miután nyugdíjas lesz. Nem is jó, mikor az ember nem maga irányítja az életét."

Szilvás pite Kati mamától

Kati mama tehát élvezi a nagymamalétet, és szerinte az az igazi boldogság, ha egy étel, egy sütemény tökéletesen sikerül, és akkor a vendégek boldogok. Egy jó cappuccino mellett pedig elmesélte, mit szeretne még megtenni élete során: reméli, hogy elég ideje marad majd utazni, festeni, és szívesen próbálna ki még több olyan ételt és alapanyagot, amit eddig nem ismert.

Hatalmas életszeretettel, egy szelet gőzölgő szilvás pite mellőlKati mama mindenkit arra bátorít , hogy élvezze ki az életet,mert olyan hamar elrepülnek az évek, hogy észre sem vesszük.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!