Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elképesztően megdrágulhat a tojás, az ok pedig nem csak a csirkékben keresendő

Elképesztően nagy mértékben drágulhat a tojás a következő években, a tojástermelők szerint az árnövekedés oka az állatvédőkhöz, vagy valamilyen furcsa üzleti érdekhez köthető.

Megszüntetnék a ketreces tyúktartásból származó tojás forgalmazását a kiskereskedelmi láncok, a néhány éven belül bekövetkező lehetséges változás pedig akár 40%-kal növelheti a tojás árát. 

Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke szerint ezzel veszélybe sodornák a közép-európai, ezen belül is a kilencven százalékban ketreces tartást alkalmazó hazai tojáságazatot – írja a hvg.hu. 

A Tesco áruházlánc már hivatalos közleményben is kiáll a szabadtartásos tyúkok tojásának forgalmazása mellett. A szabadtartásos vagy mélyalmos technológia ugyan állatbarát, környezetvédelmi szempontból sokkal ártalmasabb a bolygóra, mivel a területigény és az energiafelhasználás is nagyobb mértékű, mint ketreces tartás esetén. 

Pákozd Gergely szerint a változás hátterében olyan állatvédői nyomás, vagy üzleti érdek lehet, amely akár 40%-kal növelheti a tojás árát a következő években. 

EZ IS ÉRDEKELHET: 

via MTI, hvg.hu

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Sun, 2019-09-08 08:39

Mint szinte minden mögött, e mögött is üzleti érdekek húzódnak meg. Már a tyúkólak is szinte összkomfortosak, ha a tyúkok zuhanyoznának, azt is kötelezővé tennék.