Elképesztő videó: 60 kg-t "táncolt le" ez a hölgy. Vajon sikerének volt még más titka is?

Egy újabb fogyókúrás sikersztori - lássuk, mi állhat a hátterében!

Az elmúlt napokban körbejárta a közösségi oldalakat egy szuper kis "time-lapse" videó, amin egy hölgyet látunk, aki extrém túlsúlyos állapotából átlagos testalkatúvá fogy - és mindezt tánccal teszi. Kicsit utánanéztünk a történetnek.

Nézzük a videót!:

A videóban szereplő hölgy a 40 éves, új-zélandi Donnalouise Gragg, aki 8 hónap alatt 62 kg-t fogyott. Donnalouise története azonban nem annyira friss, mint gondolnánk: a videóját már két évvel ezelőtt is láthattuk - csak valamilyen okból most újra felfedezte magának az internet. A két évvel ezelőtti hírekből kiderül az is, ami a videóból nem - hogy Donnalouise látványos fogyása mögött nem csak a testmozgás, hanem egy ún. gyomor by-pass műtét is áll. Ezzel az orvosi műtéti eljárással a páciens gyomrát szűkítik, így kevesebb ételt fogyaszt, másrészt a vékonybél műtétjére is sor kerül, amelynek következményeként az elfogyasztott táplálékból kevesebb tápanyag szívódik fel. (Ugyanezt a műtéti eljárást választotta Tóth Vera énekesnő is, amiről korábbi cikkünkben beszámoltunk.)

Donnalousie akkor szánta rá magát a műtétre és az életmódváltásra, amikor több évnyi próbálkozás után sem esett teherbe és ennek legfőbb oka extrém túlsúlya volt. Saját bevallása szerint világéletében túlsúllyal küzdött, a műtét előtt 132 kg volt. 8 hónappal a műtét után 70, 13 hónappal a műtét után pedig 60 kg volt.

Donnalouise történetével, videójával másokat szeretne inspirálni, ösztönözni és bátorítani a változásra. A műtét miatt természetesen őt is sok kritika érte, de szerintem a lényeg a végeredmény, hogy végre sikeresen elérhette kitűzött célját.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép: Donnalouise Gragg facebook

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.