Tóth Vera kendőzetlenül mutatta meg a hasát, hogy fogyásával másokat is motiváljon - FOTÓ

Az ismert énekesnő 45 kilós fogyása után megmutatta, hogy néz ki most a hasa. Mint írja, nem tökéletes, de ezért a tökéletlenségért is rengeteget tett és tesz is.

Akik kedvelik, követik Tóth Vera énekesnő életét, karrierjét, az elmúlt évben már érzékelhették az énekesnő külsejének látványos változását. Ahogy már korábban mi is megírtuk, Vera többféle diétát, fogyókúrás módszert kipróbált, heti 5-6-szor edzett, de sajnos egyik módszer sem vezetett tartós eredményhez. Pár kilótól mindannyiszor sikerült megszabadulnia, de aztán ezek a kilók – és még néhány másik – mindig visszakúsztak.

Próbálkozásai során jutott el egy ismert orvoshoz, aki a vizsgálatok során megállapította, hogy Verának inzulinrezisztenciája (IR) van. Ez a szénhidrát-anyagcserezavar több tényezőből áll össze, mindenesetre az IR-rel élők jellemzően nehezen fogynak, mert a hormonháztartás nem megfelelő működése miatt a szervezetük sem reagál megfelelően a diétákra. Ezt követően Vera gyógyszeres kezelésen vett részt, de sajnos ez sem vezetett tartós eredményre.

Vera évtizedek óta fennálló túlsúlyának következményei már egészségi állapotán is megmutatkoztak. Az IR gyakorlatilag a cukorbetegség egyik előszobája, Vera emellett magas vérnyomással is küzdött. Ezek felismerésekor döntött úgy, hogy egy, a testsúlycsökkentést eredményesen segítő ún. gyomor-bypass műtétnek veti alá magát.

Vera műtétjeótavérnyomása és pulzusa rendeződött, és az inzulinrezisztenciát jelző értékei is javultak. A műtétet követő szükséges pihenőidőt „letöltötte”, most újra rendszeresen sportol, és nagyon figyel az étkezése minőségére is.

Ugyanakkor Vera kiemelte: a műtéttel nincs vége az önmagunkra figyelésnek. A műtétet követően továbbra is cél az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres fizikai aktivitás. A műtét az első lépés volt, a kezdet, az út eleje, nem a vége.

Ezt az állítást megerősítve a Megasztár első szériájának győztese a saját Instagram-oldalára feltöltött képpel olyan embereket szeretne motiválni, akik nincsenek kibékülve saját magukkal.

"Nem kockás, nem szép, puklis is, rücskös is, felesleg is van rajta még bőven, de nekem öröm ez a has. Miért raktam ki ezt a fotót? Azokért a lányokért, fiúkért, akik nap mint nap a művi, természetességtől távol álló képeket kényszerülnek látni a világhálón, értük, akik ettől rosszat éreznek, akiknek emiatt elveszett az önbizalmuk. Én most megosztom a tökéletlenségemet, a béna, sittes pizsimben.

Attól még lehetek vonzó, lehetek díva. Tulajdonképpen ezért a tökéletlenségért én sokat melóztam és melózok a mai napig.

Az út, amit eddig bejártam, nagyon nehéz volt, ez a has sem így nézett ki, sokkal rosszabbul, sőt katasztrófa volt a szó szoros értelmében.

Most is néha annak látom, de próbálok megbarátkozni magammal. Régen az összes védekezőrétegemet a pocakomra pakoltam. Irtó nehéz már nem oda pakolni" - írja a bejegyzésben.

És ezeket olvastad már a Nosalty magazinjának Fogyókúra rovatából?

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek