85 kilót adott le - és nem szégyelli!

85 kilótól szabadult meg Simone Anderson 11 hónap alatt. Persze csodás eredményeit nem mindenki ismeri el, az örök hitetlenkedők még itt is próbálnak hibát találni!

Simone Anderson: 169 kg és 82,2 kg

85 kilótól szabadult meg 11 hónap alatt az új-zélandi Simone Anderson. Simone mérlege 2014. augusztusában 169 kilót mutatott, ma viszont már csak a 82-t. (Simone testmagassága 181 cm). Elképesztő testsúlycsökkenését az elmúlt 11 hónapban folyamatosan dokumentálta Instagram oldalán. (Mielőtt meglepődnétek, hogy milyen bombajól néz ki a képeken Simone, nem árt tudni, hogy foglalkozását tekintve "hair and make-up artist", azaz "haj- és sminkművész".)

Simone Anderson

Természetesen, aki a nagyközönség előtt folytatja életét, kap hideget és meleget is. A követők kommentjei alapján Simone emberek ezreinek adott inspirációt, példaképként szolgál számtalan (extrém) nagy túlsúllyal küzdő sorstára számára. Ugyanakkor a támogató hozzászólások mellett megjelent az őt kritizálók tábora is: sokan nem hitték el neki, hogy valóban ő van a friss, a vékony nőt ábrázoló képeken. Az örök hőzöngők egyik vesszőparipája volt, hogy a több mint 80 kiló fogyás nem történhet nyomtalanul, kizárt dolog, hogy valakinek a bőre ezt ne sínylené meg.

Saját bevallása szerint Simone-t nagyon meghatotta az elképesztő méretű támogatás, és annak ellenére, hogy kritikusainak tábora jóval kisebb, azért ezek a megjegyzések, célzások, vádak sok könnyet okoztak neki.

Ezért vett egy nagy levegőt és őszintén odacsapott a rosszmájúaknak:

-85,7 kg

Simone posztja a képhez: "Én sem értem igazán, hogy miért, de minden egyes, engem hazugsággal és csalással vádoló hozzászólás nagyon mélyre szúr. Talán azért, mert annak idején órákig tartó, könnyekkel és bizonytalansággal teli fontolgatás után jutottam arra, hogy megosztom tapasztalataimat, életemet, utamat másokkal is, beleértve a legelső túlsúlyos fényképemet és mellette kilóim akkori számát is. Egész utazásom során őszinte voltam, és úgy mondtam el élményeimet másoknak, ahogy azok valóban megtörténtek. Ezek után az, hogy hazugnak, hamisnak mondanak - nagyon bántott. A bőröm változásáról feltenni képet - szintén nagyon nehéz döntés volt. De itt vagyok, remélem ez majd segít minden hitetlenkedőnek."

Simone mára elérte a tavaly kitűzött célsúlyt (84,5 kg), innentől Facebook posztja szerint már csak az izmok építésére, tónusának kialakítására koncentrál. Mivel hívei közül sokan felajánlották, hogy akár támogatnák is őt a plasztikai műtét kifizetésében, Simone elindított egy kis közösségi finanszírozást szolgáló oldalt. És mint a mesében, a közösségi hozzájárulásokból már 1500 új-zélandi dollár gyűlt össze a felesleges bőrmennyiséget eltávolító plasztikai műtétre.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

10 ok, hogy ne a szépségért fogyj!

Biztos vannak, akik a fenti kép láttán azt gondolják (különösen a normál testsúlyú/sovány olvasók): "Én ezt nem csinálnám, inkább lennék/maradok kövér!"

És mit gondolok én, mint szakember erről? Egy korábbi, sikeres testsúlycsökkentés eredményeit bemutató cikkünk egyik kommentje pont erre a jelenségre utalt: miért nem szólunk soha a sikeres testsúlycsökkentés mellékhatásairól, hátrányairól, például a megnyúlt bőrről? Szólhatnánk róla valóban. Szólhatnánk, mert megkeserítheti a sikeresen lefogyott ember életét. Tekintsük-e negatív, elkerülendő mellékhatásnak? Nem hiszem, hogy ez lenne a helyes út. A hosszan fenntartott (extrém) túlsúlynak sokkal, de sokkal több, az életünkre valóban veszélyes mellékhatása van.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!