Elkápráztatott bennünket a japán konyhaművészet jolly jokere

Mi a közös Marton Adriennben és az ősi japán szamurájokban? Mi kerül az újragondolt tavaszi tekercsbe? Ott voltunk a Vici gasztroestjén, és sok mindenre választ kaptunk.

Ha tengeri finomságok, akkor Vici. A piacvezető hal- és tengeri élelmiszer-gyártó cég napokban megrendezett termékbemutatóján a meghívott influencerek és a sajtó is joggal érezhette, hogy dimenziót ugrott és egy olyan különleges világba érkezett, ahol minden a surimiről szól.

Mi is az a surimi?

Már a szamurájok is fogyasztották évszázadokon keresztül, most pedig Marton Adrienn sztárséf vezetett be bennünket ennek a keleti ételnek a rejtelmeibe. A kulináris „fejtágítóból” megtudhattuk: ez a halból és tojásfehérjéből készült rudacska a japán konyhaművészet jolly jokere. Számtalan formában elkészíthető és nagyon sokféleképp fogyasztják.

Marton Adrienn és Pintér Krisztián

És a kóstolás még csak ezután jött! A Gastropolis séfje – Pintér Krisztián – és persze Marton Adrienn gondoskodott róla, hogy instant surimi-rajongókká váljunk: az újragondolt tavaszi tekercs, a pankómorzsás surimi, a különleges szendvicsek és tészták… felsorolni is nehéz mennyi minden várt bennünket az asztalon.

A Vici csapatának köszönhetően igazi surimi hírvivőként távoztunk a Gastropolis rendezvényközpontból, ráadásul kellő munícióval: az itt készült, egyedi fotóboxos képek mellé egy vászontáskát kaptunk, ami az ünnepi bevásárláshoz épp passzol, a táskában pedig egy notesz lapult (Lehet, hogy surimi ételkülönlegességek receptjeivel fogjuk teleírni?). Extra kedvességként egy receptkártya is belekerült a csomagba, így nincs más hátra, mint otthon is kipróbálni ezt a szuper alapanyagot, nem igaz?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?