Elkápráztatott bennünket a japán konyhaművészet jolly jokere

Mi a közös Marton Adriennben és az ősi japán szamurájokban? Mi kerül az újragondolt tavaszi tekercsbe? Ott voltunk a Vici gasztroestjén, és sok mindenre választ kaptunk.

Ha tengeri finomságok, akkor Vici. A piacvezető hal- és tengeri élelmiszer-gyártó cég napokban megrendezett termékbemutatóján a meghívott influencerek és a sajtó is joggal érezhette, hogy dimenziót ugrott és egy olyan különleges világba érkezett, ahol minden a surimiről szól.

Mi is az a surimi?

Már a szamurájok is fogyasztották évszázadokon keresztül, most pedig Marton Adrienn sztárséf vezetett be bennünket ennek a keleti ételnek a rejtelmeibe. A kulináris „fejtágítóból” megtudhattuk: ez a halból és tojásfehérjéből készült rudacska a japán konyhaművészet jolly jokere. Számtalan formában elkészíthető és nagyon sokféleképp fogyasztják.

Marton Adrienn és Pintér Krisztián

És a kóstolás még csak ezután jött! A Gastropolis séfje – Pintér Krisztián – és persze Marton Adrienn gondoskodott róla, hogy instant surimi-rajongókká váljunk: az újragondolt tavaszi tekercs, a pankómorzsás surimi, a különleges szendvicsek és tészták… felsorolni is nehéz mennyi minden várt bennünket az asztalon.

A Vici csapatának köszönhetően igazi surimi hírvivőként távoztunk a Gastropolis rendezvényközpontból, ráadásul kellő munícióval: az itt készült, egyedi fotóboxos képek mellé egy vászontáskát kaptunk, ami az ünnepi bevásárláshoz épp passzol, a táskában pedig egy notesz lapult (Lehet, hogy surimi ételkülönlegességek receptjeivel fogjuk teleírni?). Extra kedvességként egy receptkártya is belekerült a csomagba, így nincs más hátra, mint otthon is kipróbálni ezt a szuper alapanyagot, nem igaz?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...