Éljenek a bogyós- és a déligyümölcsök!

Kisdedünk másfél éves korában fellélegezhetünk, már csak néhány új gyümölcs várat magára, és véget ér az ételek bevezetésének szép, ám sokszor küzdelmes időszaka.

Ha minden jól ment, kisdedünk sokféle ízzel barátságot kötött eddigre. Ami most jön, már egyáltalán nem vészes, hisz a bogyós- és a déligyümölcsök általában nagy kedvencei a gyermekeknek, örömmel csipegetik az első találkozásukkor is.

A legszerencsésebb gyermekek a kertben egyenesen a bokorról majszolhatják a ribizlit, az egrest, az epret, a szedret, és a málnát. Ha nincs kertünk, akkor se csüggedjünk, hisz egy másfél-kétves csupakiváncsiságnak már hihetetlen élményt nyújt a piacozás, nagy lelkesedéssel pakolják kis kosarukba a piros bogyókat, és hazaérve várhatóan ugyanekkora örömmel habzsolják.

Ugyanazt eszi az egész család! >>

A déligyümölcsök közül a citrom, a narancs és a banán már régi ismerőse gyermekünknek, most elérkezett a kivi, a mangó, az ananász, és a grépfrút ideje.

Minél több gyümölcsöt nyersen fogyasszanak a kicsik, persze időnként kényeztethetjük őket egy finom gyümölcstortával, gyümölcsrizzsel, vagy más gyümölcsös süteménnyel.

A rovat korábbi cikkei itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek