5 egészségre káros szokás, amivel muszáj felhagyni 30 felett

Ha nem hagysz fel az alábbi 5 káros szokással, akkor ezzel a szervezeted egészségét teszed kockára...

A szervezetet természetesen minden életkorban óvni és ápolni kell, ám kifejezetten fontos, hogy a 30-as éveidben tudatosan élj. Legyen szó étrendről vagy mozgásról. Miért? Mert az említett kor után a csontok elkezdenek veszíteni az ásványi anyagukból és sűrűségükből, illetve a korosodás az izomszövetekre is negatív hatással van. Az egészséges életvitel azonban többek között segít elkerülni a magas vérnyomást, amely, ha a 30-as években alakul ki, akkor a kutatások szerint megnövekszik a demencia és más neurodegeneratív szövődmények esélye. Szerencsére, ha felhagysz az alábbi 5 rossz szokással, akkor máris egészségesebb életet tudsz majd élni!

Forrásunk volt.


Még több a tudatos táplálkozásról:

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...