Egészséges szendvicsek vacsorára

Ha te is olyan vagy, mint Joey Tribiani a Jóbarátokban, azaz imádod a szendvicset, akkor neked szól ez a válogatás!

Van az a rész a Jóbarátok c. népszerű sorozatban, amikor a szereplők vetélkedőt rendeznek egymás életéből. Az egyik kérdés: "Mi Joey kedvenc étele?" Mindenki rávágja, hogy: "Ez könnyű, a pizza!" De senki nem nyer, mert Joey értetlenül nézve közli: "Dehogyis, a szendvics!"

Nekem több kedvenc ételtípusom is van, a szendvicsek is egyértelműen közéjük tartoznak. Ezek közül is a legjobban azokat szeretem, amiket valaki más készít el nekem, akkor nem ragadok le a saját korlátaimnál.

A szendvicsek előtt tisztelegve állítottam össze az alábbi, egy kiegyensúlyozott energia- és tápanyagtartalmú vacsorába beilleszthető recepteket tartalmazó válogatást. Az itt szereplő verziók mindegyike kevesebb, mint 400 kcal energia- és ~40-50 g szénhidráttartalommal bír, így egy átlagos, 2000 kcal-os (nem fogyókúrás!) napi étrend részei lehetnek.

Olvastad már?

Heti menü: nyári szendvicsköltemények

 1. 1.

  Pupusas zöldséges baconnel töltve

 2. 2.

  Csirke fajitas

 3. 3.

  Zöldséges pupusas

 4. 4.

  Suliszendvics sajtkrémmel

 5. 5.

  Spenótos melegszendvics

 6. 6.

  Darált húsos sajtos melegszendvics

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek