Ezért fontos a kánikula alatt takarékoskodnod a vízzel

A Duna Menti Regionális Vízmű arra kéri az embereket, hogy takarékoskodjanak a vízzel a forróság alatt.

A kánikula idejére takarékos vízhasználatot kér több településen a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. az ivóvízellátás biztosítása érdekében – írja a 444.hu.

A kánikula alatt takarékos vízhasználatra int a Vízmű

A társaság a Facebook-oldalán azt közölte: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szolgáltatási területükön – különösen Pest megye térségében – a következő napokban a hőmérséklet további emelkedésére kell számítani, ezzel egyidejűleg folytatódik a több hete tartó csapadékhiány. Emellett a Duna vízállása folyamatosan csökken, és a hidrológiai előrejelzések szerint egyelőre a vízgyűjtő területen sem várható csapadék-utánpótlás.

A vízbázisokból kitermelhető ivóvíz mennyiségét a Duna vízállása határozza meg, emiatt jelentősen csökken a kitermelhető mennyiség

– írták.

Így tudunk spórolni

Éppen ezért arra kérik a Gödöllő és Szentendre, valamint a Pilisi-medence térségében érintett települések (Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, valamint Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm) lakóit és önkormányzatait, hogy törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl.: medencetöltés, autómosás).

Továbbá azt is szeretnék, ha mellőznék a locsolást (az ivóvízzel történő pormentesítést, a közterületek locsolását is beleértve)!

Illetve arra kérik az önkormányzatokat, hogy a közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezést minimalizálják!


Még több aktualitás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek