Több év börtönbüntetés járhat, ha szárítva használod ezt a növényt

Bár az említett növény termesztése Magyarországon nem számít illegális tevékenységnek, komoly következményekkel járhat, ha nem megfelelően használod fel.

A rikító zöld levelű dohánypalánta nevelésével még senki sem szegi meg a törvényt, hiszen a dohány nem tartalmaz olyan tiltólistás vegyületeket, mint például a kannabisz. Ha viszont valaki nincs tisztában a szabályokkal, akkor az komoly büntetésre számíthat.

Komoly következményekkel jár, ha ilyen növény van a kertedben

2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető

Növényeket ültetni és gondozni hálás feladat, ám nem mindegy, hogy milyen palántákat ültetünk el, illetve hogy miként használjuk fel őket.

Például nem is hinnéd, milyen egyszerű online beszerezni mindent, ami a dohánytermesztéshez szükséges, hiszen a palánta nevelése nem számít bűncselekménynek. Ám, ha a növényről leszüretelt leveleket kiszárítjuk, és felhasználásra kész állapotba hozzuk, akkor ez 2-3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Bonyolult házilag termeszteni

A dohány magról való nevelése nagyon pepecselős, időigényes munka, valamint olyan speciális körülmények szükségesek hozzá, mint például a változó, szabályozott hőmérséklet és páratartalom, a pontos tápanyag-ellátottság és a fóliás takarás. Arról nem is beszélve, hogy a lakásban vagy kertben nevelgetett dohány nem lesz olyan minőségű, mint az üzemi termék. A dohánytermesztés tehát törvénytelen cselekedetnek minősül, ám ha csak kedvtelésből nevelgeted a palántákat, akkor nem kerülhetsz bajba.

Forrásunk volt.


Még több növényekkel kapcsolatos érdekesség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.