Íme a díszfa, amely most a magyarok kedvence

Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.

Egyre több ház kertjében megtalálható a tarkalevelű japán fűz. A kompakt cserje kis fa formájában is megjelenhet, térhódítását pedig valószínűleg két dolognak köszönheti: az egyik, hogy igénytelen, a másik, hogy kihajtásában színpompás leveleivel lenyűgöző hatást kelt, és nagyon vidámmá varázsolja a kertet.

Ez a díszfa most a magyarok kedvence

Megyeri Szabolcs kertész honlapján arról ír, hogy a tarkalevelű japán fűz lombozata keskeny-elliptikus vagy lándzsás, 5-10 cm hosszú, kihajtáskor halvány flamingó-rózsaszín, majd zölddel márványozott krémfehér, rózsaszín tarka levelek alkotják, melyek igazán júniustól nyújtanak szemetgyönyörködtető látványt.

Ez a dísznövény bármely kertben elültethető, szuperálhat szoliterként, cserjecsoportokban, sövényként, évelőágyásban, kerti tó partján, de nevelhetjük dézsában is.

A növény közepes vízigényű, így viszonylag jól bírja a szárazságot, de lehetőleg ne hagyjuk kiszáradni alatta a földet. A szakember azonban azt is hozzátette, a pangó víztől óvjuk. A japán fűz télálló, a fagyok nem károsítják, legjobb, ha kora tavasz és késő ősz között ültetjük el, tehát akár még idén beszerezhetjük azt a kertünkbe. 

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek