A diófalevél 2+1 gyógyító képessége, amiért ne hagyjuk a fa alatt száradni

Ha eddig hagytad az ágak alatt a diófa levelét, akkor legyen ezután másképp! Egyrészt nem tud semmilyen növény megélni a diófa alatt, ha nem gereblyézzük össze a lehullott leveleket, másrészt érdemes felhasználni, ugyanis gyógyító képessége van.

A diófa levelében található juglon nevű hatóanyag egyfajta növekedésgátló hatással rendelkezik, ez az oka annak, hogy a diófa alatt semmilyen növény nem képes gyökeret ereszteni. A diófa levelét nemcsak ezért érdemes az őszi időszakban összegereblyézni, hanem azért is, mert gyógyító hatásai mellett még rovarriasztóként is funkcionál. Mutatjuk, mire tudod felhasználni a diófa levelét!

Kattints a galériára, és ismerd meg a diófa levelének jótékony hatásait!

Receptajánló dióval:

Forrásunk volt.


Még több cikk az egészségedért:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...