Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

A hódmezővásárhelyi dinnyetermesztő több érdekes formájú dinnyét termeszt, idén egy Rubik-kockát is megformázott.

A leleményes fiatalember, Pap Róbert különleges dinnyéi mindig népszerűek, nagy feltűnést keltenek. A közösségi oldalon tett legújabb bejegyzése ismét sikert aratott ismerősök és ismeretlenek körében egyaránt. Róbert legújabb találmánya a „Rubik-kocka” dinnye, erről mesélt a Sokszínű Vidéknek.

Különleges magyar hungarikumról formázott dinnyéjével mindenkit lenyűgözött ez a gazda

2019-ben „sima” kocka alakút neveltem, majd következő évben létrehoztam a “dobókockát”. Idén valami mással szerettem volna előrukkolni, úgy döntöttem, színes Rubik-kocka dinnyét készítek. A legnagyobb kihívás a sablon megoldása volt, a „csíkokat” besüllyesztettem, így a kockagyümölcs színes idomai kidomborodnak

– mesélte a dinnyetermesztő a lapnak.

Róbert 3 évvel ezelőtt próbálkozott először különlegesebb formájú dinnyék termesztésével. Akkor üvegből készített sablonokat, ám végül külföldről beszerzett gyári sablonokban nevelte az első zöld kockákat. A legújabb alkotását azonban, már saját készítésű sablonnal állította elő.

Miután a dinnye felvette a Rubik-kocka alakot, már csak színessé kellett varázsolni, ehhez Pap Róbert élelmiszer-biztonsági szempontból is kifogástalan ételfestéket használt.

Azokat a részeket, amiket festeni akartam, egy “titkos eljárással” elő kellett készíteni, mert eredetileg nem fogott rá az ételfesték. A végeredmény semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

– árulta el a titkot Róbert.

Semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz

Róbert az is elárulta, hogy jelenleg még nincs ötlete, hogy jövőre milyen különlegességgel rukkol majd elő, hiszen általában a téli, nyugalmasabb időszakban szokta kigondolni a legújabb kihívását.

Fotók: Pap Róbert/Facebook


Még több izgalmas cikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.