A zsírszegény tejtermékek, köztük a joghurtok szinte minden bolt hűtős kínálatában megtalálhatóak. Habár kevesebb kalória van egy-egy ilyen termékben, nem annyival, hogy megérje bevinni azt a „mérget", amit előállítása során beletesznek.
Az alacsony zsírtartalmú joghurtok tulajdonképpen ultrafeldolgozott élelmiszerek
A szakértő szerint pedig nagyon megtévesztő, hogy az egészséges termékek között találjuk ezeket a polcon, miközben egyáltalán nem minősülnek annak.
A zsírszegény joghurtok összetevői között ott találjuk például a xantángumit, ami a zsírosabb ízélmény és állag miatt kerül bele.
Nem a legjobb opció a zsírszegény joghurt választása
A xantángumit ugyanis sokak szervezete nem tolerálja, hiszen puffadást, hasmenést okozhat, emellett a bélbaktéiumok összetételét is megváltoztatja.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: