Desszertet, gyorsan! De milyet és honnan? Ne ess kétségbe, egyszerű és igazán különleges megoldást mutatunk!

Desszerttel zárnál egy romantikus vacsorát, de nincs otthon semmi? Vendégek jöttek, de megetted a tegnapról maradt profiterolt? Vagy szimplán megkívántál valami édességet? (x)

Nyáron legtöbbünknek megbújik a mélyhűtőjében némi fagylalt, és egész biztos, hogy egy kis édes aprósütemény, keksz vagy néhány finom és ropogós ostya is lapul a konyhaszekrény mélyén.

Néhány mozdulat csak, és kész az ínycsiklandozó desszert, ami bárkit levesz a lábáról! Ne izgulj, nem kell hozzá több éves sütési tapasztalat sem, mégis pár perc alatt elkészül a csoda.

Hozzávalók:

  • 2-3 gombóc tejalapú fagylalt vagy jégkrém
  • édes aprósütemény, keksz vagy ostya
  • 4-6 cl Baileys

Elkészítés:

Tégy 2-3 gombóc fagyit egy tálba, majd szórd le apró darabokra tört keksszel, vagy helyezz bele néhány darab ostyát. Locsold meg egy adag krémes Baileys krémlikőrrel. Ezek után nincs is más teendőd, mint hogy egy igazán kreatív házigazda fényében tündökölve feltálald a mennyei finomságot, és fogadd az elégedett mosolyokat, az elismerő bókokról nem is beszélve.

Tudj meg többet a Baileys termékeiről itt!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek