Egyből 5: darált húsos finomságok

A darált húsból nem csak fasírt készülhet. Számos ötletünk van arra is, hogy milyen ételeket készíts még belőle tésztával és zöldségekkel – a lényeg, hogy otthon daráld le a húsokat, ne vedd készen a hentesüzletben!

A darált hús az egyik leghálásabb alapanyag. Szinte bármivel párba állítható, összepakolható és főzhető, legyen szó pulyka-, sertés- vagy marhahúsról. Klasszikusan bolognait készítenek belőle – ragaszkodjunk az eredeti recepthez, csak semmi üveges késztermék! Répa, zeller és paradicsom biztosan kell majd bele – ez utóbbinak híján maradjunk a konzerveknél! Töltsünk velük canellonit, esetleg vöröshagymát: ez utóbbi esetben szép, nagy fej hagymákat válasszunk, hogy minél több töltelék juthasson beléjük.

{ GALÉRIA = title:Dar%C3%A1lt%20h%C3%BAssal%20k%C3%A9sz%C3%BCl%C5%91%20%C3%A9telek | bg:, 0,1,2,3,4,5,6 }

A lasagne is megköveteli a darált húst – persze vannak, akik vegetáriánus módon készítik el, de az eredetibe igenis kell az apróra darált hús. Burgonyával is összerakhatjuk – rakott krumpliként darált hússal isteni szombati ebédet süthetünk. Nem tévedés, kalácstésztával szól az egyik darált húsos receptünk, mind e mellé kecskesajtot kínálunk, na meg persze darált húst és sok-sok fűszert. Aki nagyobb dózisban szeretné a húst, próbálkozzon meg a paradicsomos húsgombóccal, sokak kedvencével! A fasírtról még nem szóltunk, de ez talán úgyis sokaknak a látómezőjében bent van, próbáljuk sütőben megsütni, zsiradék nélkül!

Top 3+1: 2012 kedvenc levesei >>

Tipp: Lehetőleg ne vásároljunk készen darált húst! Sosem lehet tudni... a friss húst daráljuk le otthon, saját kezűleg, akár elektromos vagy kézi húsdarálón! Megéri a pluszenergiákat!

A hájas sütik kora >>

Top 10: 2012 kedvenc desszertjei >>

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ha a receptkönyvem megtelik, hogy lehet bel?le törölni, vagy tovább gy?jteni?

Miss Lemon

Szia! Így tudsz törölni a receptönyvb?l: Az oldal jobb fels? sarkában kattints a Receptkönyvemre, majd a Receptkönyvem szerkesztésére. A törölni kívánt receptkép jobb fels? sarkában nyomd be a fekete X-et, majd alul a ?Beküldés? gombot. A receptkönyv frissülni fog. Üdv: kata

Címlapról ajánljuk

További cikkek