Egyből 5: darált húsos finomságok

A darált húsból nem csak fasírt készülhet. Számos ötletünk van arra is, hogy milyen ételeket készíts még belőle tésztával és zöldségekkel – a lényeg, hogy otthon daráld le a húsokat, ne vedd készen a hentesüzletben!

Bolognai ragu

Váncsa István recept bevezetője magáért beszél: "Spagetti bolognai raguval. Más szóval ez volna a bolognai spagetti, a primordiális (vagy annak gondolt) olasz tésztaétel, amit a ...

A darált hús az egyik leghálásabb alapanyag. Szinte bármivel párba állítható, összepakolható és főzhető, legyen szó pulyka-, sertés- vagy marhahúsról. Klasszikusan bolognait készítenek belőle – ragaszkodjunk az eredeti recepthez, csak semmi üveges késztermék! Répa, zeller és paradicsom biztosan kell majd bele – ez utóbbinak híján maradjunk a konzerveknél! Töltsünk velük canellonit, esetleg vöröshagymát: ez utóbbi esetben szép, nagy fej hagymákat válasszunk, hogy minél több töltelék juthasson beléjük.

{ GALÉRIA = title:Dar%C3%A1lt%20h%C3%BAssal%20k%C3%A9sz%C3%BCl%C5%91%20%C3%A9telek | bg:, 0,1,2,3,4,5,6 }

A lasagne is megköveteli a darált húst – persze vannak, akik vegetáriánus módon készítik el, de az eredetibe igenis kell az apróra darált hús. Burgonyával is összerakhatjuk – rakott krumpliként darált hússal isteni szombati ebédet süthetünk. Nem tévedés, kalácstésztával szól az egyik darált húsos receptünk, mind e mellé kecskesajtot kínálunk, na meg persze darált húst és sok-sok fűszert. Aki nagyobb dózisban szeretné a húst, próbálkozzon meg a paradicsomos húsgombóccal, sokak kedvencével! A fasírtról még nem szóltunk, de ez talán úgyis sokaknak a látómezőjében bent van, próbáljuk sütőben megsütni, zsiradék nélkül!

Top 3+1: 2012 kedvenc levesei >>

Tipp: Lehetőleg ne vásároljunk készen darált húst! Sosem lehet tudni... a friss húst daráljuk le otthon, saját kezűleg, akár elektromos vagy kézi húsdarálón! Megéri a pluszenergiákat!

A hájas sütik kora >>

Top 10: 2012 kedvenc desszertjei >>

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...