Több magyar cukrászda a világ legjobbjai között

Öt cukrászda is bekerült a világ 150 legjobb cukrászdája közé, ráadásul az összeállításból az is kiderült, mit érdemes ezeken a helyeken fogyasztani.

Az angol TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott – számol be az örömteli hírről az oroscafe.hu.

Tizennegyedik legjobb lett a világon egy magyar cukrászda

Az oldal „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként”  írja le magát, ezúttal egy  TOP 150-es listával állt elő, amiben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja.

A magyar siker sem maradt el: két budapesti egység is belefért az előkelő lista első harmadába. A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a rendkívül előkelő tizennegyedik helyet foglalja el az Óbudán, a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda.

Mint kiderült, a Daubner cukrászdában a Dobos tortát érdemes megkóstolni, a New York Caféban pedig a csokoládétortát.

A listára még Gerbeaud cukrászda fért fel Dobos tortájával, a Ruszwurm a krémesével, az Auguszt cukrászda pedig az E-80 tortájával került fel.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...