Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei Ország Tortáját

Végre közétették azt a listát, ami azokat a cukrászdákat sorolja fel, ahol megkóstolhatjuk az idei Ország Tortáját, a Napraforgót.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

Augusztus elején kiderült az Országházban tartott sajtótájékoztatón, hogy kinek a kreációja nyerte el a zsűri tetszését. 2021-ben Fodor Sándor budapesti cukrász alkotása, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti a Magyarország Tortája címet.

Ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei Ország Tortáját

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy augusztus 20-tól lehet megkóstolni a tortákat, a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában, de hogy pontosan hol, arra mostanáig várni kellett.

Az ipartestület nemrég tette közzé az árusító cukrászdák listáját, amit település szerint ide kattintva, név szerint pedig ide kattintva találsz. A közleményben megjegyezték, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog.

Megjegyezték továbbá, hogy a torták minőségének védelme érdekében az idei évben is csak az év végétől lesznek nyilvánosak a receptek, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik el.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek