Csupa Nő gasztrouzsonna

Kedd délután a Csupa Nő kiállítás és vásár szervezői uzsonnára invitáltak minket, ahol a rendezvény gasztronómiai vonalának programjait ismertették.

Az ismert gasztroblogger, Hadarik Rita augusztusban nyílt étterme, Budapest első, 100%-osan biztonságos gluténmentes ételbárja, a Köles adott otthont a Csupa Nő sajtóuzsonnának. Többek között velük is találkozhatunk majd a Csupa Nő tematikus színpadán.

Csupa Nő

A csütörtökön kezdődő innovatív rendezvény gasztronómiai vonatkozású programjait Demcsák Zsuzsa, a színpad házigazdája ismertette a meghívottakkal. Zsuzsa szakácskönyve által már bizonyította, hogy helye van hazai gasztronómiai életben. Írása elsősorban a szülőkhöz szól, de a gyerekek ízlését is tükrözve, gyors és könnyű, a gyerekek és a szülők számára egyaránt ízletes ételeket mutat be. Így tesz majd a Csupa Nő színpadán is, ahol a látványkonyhában ínycsiklandó ételeket készít az érdeklődő közönséget is bevonva, valamint izgalmas beszélgetésekre invitál sztárvendégeket.

A sajtóuzsonna keretén belül belekóstolhattunk egy kicsit a Köles ízvilágába, kipróbáltuk az almaCidet, egy magyar cidert, ezt követően pedig Zsuzsa és Rita együtt készítette el nekünk az ételbár fő desszertjét, a mákos kölespudingot.

A Csupa Nő gasztroszínpadán találkozhatunk majd Segal Viktorral, aki az Anyakanyar két tagjával, Gubás Gabival és Farkasházi Rékával közösen ad majd praktikus tippeket a legjobb piknikételek elkészítéséhez. Látványfőzés lesz Hegyi Barbarával, aki a 2012-ben megjelent szakácskönyvéből hoz el néhány praktikus receptet. Demcsák Zsuzsa és kis segítői belekóstolnak az édes életbe, finomabbnál finomabb édességeket készítenek majd. A gasztroblogok színe-java is megjelenik a rendezvényen, finomabbnál finomabb ételekkel és receptekkel várnak mindenkit. Szabó Péter, a Vörös Homár mesterszakácsa bemutatja, hogyan főzzünk íncsiklandó tengeri ételeket, Salla Fanni, a Cake Shop Budapest megálmodója pedig megmutatja, hogy milyen is az, amikor a valódi tudás a gasztronómia fanatikus szeretetével párosul.

A Csupa Nő gasztroszínpadán a NoSalty.hu is képviselteti magát, szakácsaink a kedvenc receptjeiket készítik majd el, megosztva legjobb trükkjeiket és praktikáikat a nézőkkel is, a rendezvény mind a négy napján.

Sámli a pultnál

A NoSalty.hu saját standján a webshop kínálatának bemutatójával, szakácsainkkal és a Sámli a pultnál ihlette program keretein belül közös főzéssel várjuk az érdeklődőket a vásár ideje alatt.

További infókat a Csupa Nő kiállítás és vásárról itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.