Veszélyben a nagyiféle baracklekvár? Ilyen sorsa lett a nyári csonthéjasunknak

Az idei sárgabaracktermés minőségben és mennyiségben is elmarad a várttól. Úgy néz ki, hogy ha nyáron a nagymama frissen eltett házi sárgabaracklekvárjára fáj a fogunk, akkor csalódnunk kell.

A nyári befőzés legkedveltebb alapanyaga a sárgabarack, és vannak háztartások, ahol tucatjával készül otthon a télen is előkapható édes lekvár. 2025 nyara azonban valószínűleg mást hoz a befőzés szerelmeseinek, és lehet, más gyümölcs után kell nézniük.

Baracklekvár
Veszélyben a nagyiféle baracklekvár? Ilyen sorsa lehet a nyári csonthéjasunknak

Az idei barack milyensége

A korábbi, akár 5500 forintos kilós ár ugyan mérséklődött, de az árcsökkenéssel párhuzamosan a minőség nem javult: gyakran rágós, lédús és savanyú barackot kapni.

Aki pedig idén is szeretne selymes baracklekvárélményt, annak valószínűleg csalódnia kell, mert a savanyú ízt sokkal több cukorral kéne kompenzálni, viszont így a gyümölcs igazi aromáját nem lehet érezni.

Receptajánló, ha mégis a kezed ügyébe akad a zamatos barack:

Mi az oka az idei rossz termésnek?

Már a tavaszi időjárás is kritikus volt a barack számára: a fagyok, az egyenetlen virágzás és a hosszas szárazság éppen elég volt a rossz minőségű és kis hozamú terméshez.

A házi lekvár idén lehet, hogy nem olyan lesz, mint a megszokott, akinek azonban van lehetősége mégis zamatos barackhoz jutnia, annak mindenképp érdemes egy pár befőttesüveggel készítenie.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...