Csomómentesítés

Néha egy-egy ügyes trükk megkönnyíti dolgunkat. Például a puliszka elkészítésénél alkalmazhatjuk ezt az egyszerű megoldást. Nevezhetjük „simán” csomómentesítőnek, és máshol is használhatjuk.

Puliszka variációk

A vízbe szórt kukoricadarát, kukoricalisztet, ha habverővel dolgozzuk el, tökéletes állagú és egyenletes eloszlású lesz. Ez a habverős módszer kitűnően működik a palacsintatészta összeállításánál, a tejbegríz főzésénél is. A besamel, de a sütemények töltelékéhez főzött lisztes-tejes krémtartozék is sima, göbmentes ezzel a megoldással.

Szívesen várjuk a további ötleteket az m.veres@nosalty.hu címen, hogy meg tudjuk osztani egymással tapasztalatainkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 süti 30 perc alatt, aminek örülhetnek kicsik, nagyok

Nem minden 30 perces süti receptje mond igazat: gyakran megbújik a leírásban az eltitkolt várakozási vagy hűtési idő, esetleg valami egyéb pluszmunkás galádság. A most következő édességek azonban nem hazudnak: tényleg mindegyik villámgyors!