Csomómentesítés

Néha egy-egy ügyes trükk megkönnyíti dolgunkat. Például a puliszka elkészítésénél alkalmazhatjuk ezt az egyszerű megoldást. Nevezhetjük „simán” csomómentesítőnek, és máshol is használhatjuk.

Puliszka variációk

A vízbe szórt kukoricadarát, kukoricalisztet, ha habverővel dolgozzuk el, tökéletes állagú és egyenletes eloszlású lesz. Ez a habverős módszer kitűnően működik a palacsintatészta összeállításánál, a tejbegríz főzésénél is. A besamel, de a sütemények töltelékéhez főzött lisztes-tejes krémtartozék is sima, göbmentes ezzel a megoldással.

Szívesen várjuk a további ötleteket az m.veres@nosalty.hu címen, hogy meg tudjuk osztani egymással tapasztalatainkat.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.