2 természetes alapanyag, amely simán kiszedi a CSOKIFOLTOT a ruhádból

Sikerült összecsokiznod a ruhád? Semmi baj, néhány óvatos mozdulattal és két természetes tisztítószerrel pillanatok alatt eltüntetheted a csokoládéfoltot a textíliáról.

Bár a csokoládé az egyik legnagyszerűbb dolog a világon, valószínűleg mindenkivel megesett már, hogy nassolás, tortaevés vagy fagyizás közben egy kevés csoki a ruhaneműn landolt. A csokoládéfolt tisztítása kényes feladat, de nem lehetetlen!

Első lépésként vegyél egy nagy levegőt, és ne nyúlj azonnal a fehérítős flakonért!

A csokoládéfolt ugyan makacs tud lenni, ha időben észrevesszük, nem ragad bele egy örök életre a textíliába. Folttisztító vegyszerek helyett nézz körül a konyhában: van otthon citrom és háztartási ecet? Ha igen, nyert ügyed van, ezek az alapvetően savas bázisú alapanyagok ugyanis kellőképpen bevethetőek a csokifoltok ellen.

Ecet és citrom

A ruhán lévő szennyeződésre önts pár kupaknyi ecetet úgy, hogy a textíliának legyen lehetősége beszívni a folyadékot. Ezután csöpögtess rá legalább fél citromnyi levet, majd vegyél elő egy használt, tiszta fogkefét. A kefével finoman dörzsöld át a foltot, majd legalább öt percet adj az ecetnek és a citromnak arra, hogy megtegye folttisztító hatását. Ezután áztasd be langyos vízbe a ruhát, hogy a savas, természetes tisztítószer kioldódjon az anyagból, majd fordítsd ki az anyagot, és a folt helyére vigyél fel egy kevés mosószert. Ez az utolsó lépés teljesen kioldja majd a csokifoltot a ruhából.

Ezután mehet a ruha a mosógépbe, a végeredmény pedig reméljük, téged is elégedettséggel tölt majd el. Fontos, hogy ha csokoládéfoltos lesz a ruhád, nem szabad azonnal bármilyen szappannal, mosószerrel vagy törlőkendővel hozzányúlni, így ugyanis csak árthatunk az anyagnak. Ha nem otthon ér téged "a baleset", inkább várj addig, míg haza nem érsz, otthon biztos minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy rendesen ellásd a foltot.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek