Csillagjegy-menü Kosoknak

Hogy mikor születtél, nemcsak a személyiségedet befolyásolja, hanem az étkezési szokásaidat is. A 12 állatövi jegy közül te megmondod, melyik vagy, mi pedig megmutatjuk, mely ételeket rendelték neked a csillagok. Mutatjuk az étlapot, Kosoknak!

Amennyiben március 21. és április 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a csillagjegyed Kos. Ismertetőjegyeid egyike, hogy imádod a szaftos húsokat, köretnek pedig sok-sok zöldséget kérsz mellé. Mivel odavagy az ínyencségekért, ezért desszertnek biztosan nem hétköznapi finomságot választasz.

A kedvenc alapanyagaid

A húsok közül a bárányt részesíted előnyben, legyen szó báránysültről, báránycsülökről vagy bárányraguról, te mindig kapható vagy rájuk. Mivel tavasszal születtél, ezért hagymát ennél hagymával, imádod a retket és a paprikát a reggeli mellé. Imádod a parsztreggeliket! A répát csak úgy magában is elfogyasztod, de szereted sülve vagy mártogatóssal is.

Az ételed sava-borsa

A fűszerek neked valóban az ételek sava-borsát jelentik. Míg mások nem szeretik, te rajongsz a fokhagymáért, a fokhagyma krémlevesért, a fokhagymás mártásokért. A só helyett te borsozol mindent, abba is teszel, amibe nem kellene, de a környezeted ilyennek szeret.

Gyümölccsel szép az élet

Szereted az édeset, de a fanyart is. Kedvenc gyümölcsöd többek között a görögdinnye gyümölcssalátában, vagy csak úgy magában. Az édes ízek mellett azonban kívánod a fanyart is. A grépfrútból bármennyit meg tudsz enni, beleteszed még a salátába is.

Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk egy menüt Kosoknak!

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Hogy ez mennyire nem igaz az én esetemben!!!!!!:)Nem szeretem a bárányt a sárgarépáról már ne is beszéljünk.A fokhagymát szeretem,de levesnek kimondottan nem!Na err?l ennyit! Ma amúgy elakadt a lemez?Mert egy új recept nincs! Kellemes ünnepeket mindenkinek!

Timancs

Hát most jót mosolyogtam magamban, mert a bárányon kívül szinte minden stimmel! A borsozás meg f?leg! Nálam több borsot csak kevesen darálnak az ételükbe! A hagymát hagymával is tökéletesen igaz, ami a páromat zavarja csak egy kicsit! De csempészek az ? salijába, öntetébe, levesébe....így már nincs mit tennie! Klasszak a megállapítások, örülök, hogy elolvastam!

Törölt felhasználó

rám is nagyon sok találó van. Kedvenc leves a foghagymakrém leves, imádom a sárgarépát, de mondjuk inkább csak nyersen benyomom arcomba :) A bárányt szeretem, de nem küzdök érte inkább a halak és a csirke, vagy egy jó szaftos marha vagy sertés sült (ezek a vasárnapi ebédek :) ) Dinnye, egy álom bármilyen formában. És a bors is igaz :)

focaccina

:) a bors, hagyma, fokhagyma, szaftos hùsok ès desszertek telitalàlat!!viszont a bàrànynak a szagàt sem bìrom a rèpàt ès gorogdinnyèt meg ugyan megeszem de nem tartoznak a kedvenceim kozè....egyèbkènt jòpofa cikk :)

Aaaniii

Hát a bárányt semmilyen formában nem szeretem, és a dinnye sem stimmel, a fokhagyma és a fûszerezés viszont nagyon találó. A cikk íróját kérem, hogy a fokhagyma az foKhagyma legyen! Bocs, de engem nagyon zavar! :-)

Törölt felhasználó

Hát,- ez el van találva! Csak a bárányt nem tudom, hogy szeretem-e,- mert még nem ettem!

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek