Csillagjegy-menü Kosoknak

Hogy mikor születtél, nemcsak a személyiségedet befolyásolja, hanem az étkezési szokásaidat is. A 12 állatövi jegy közül te megmondod, melyik vagy, mi pedig megmutatjuk, mely ételeket rendelték neked a csillagok. Mutatjuk az étlapot, Kosoknak!

Amennyiben március 21. és április 20. között születtél – bármelyik évben is legyen az –, akkor a csillagjegyed Kos. Ismertetőjegyeid egyike, hogy imádod a szaftos húsokat, köretnek pedig sok-sok zöldséget kérsz mellé. Mivel odavagy az ínyencségekért, ezért desszertnek biztosan nem hétköznapi finomságot választasz.

A kedvenc alapanyagaid

A húsok közül a bárányt részesíted előnyben, legyen szó báránysültről, báránycsülökről vagy bárányraguról, te mindig kapható vagy rájuk. Mivel tavasszal születtél, ezért hagymát ennél hagymával, imádod a retket és a paprikát a reggeli mellé. Imádod a parsztreggeliket! A répát csak úgy magában is elfogyasztod, de szereted sülve vagy mártogatóssal is.

Az ételed sava-borsa

A fűszerek neked valóban az ételek sava-borsát jelentik. Míg mások nem szeretik, te rajongsz a fokhagymáért, a fokhagyma krémlevesért, a fokhagymás mártásokért. A só helyett te borsozol mindent, abba is teszel, amibe nem kellene, de a környezeted ilyennek szeret.

Gyümölccsel szép az élet

Szereted az édeset, de a fanyart is. Kedvenc gyümölcsöd többek között a görögdinnye gyümölcssalátában, vagy csak úgy magában. Az édes ízek mellett azonban kívánod a fanyart is. A grépfrútból bármennyit meg tudsz enni, beleteszed még a salátába is.

Hogy tudjatok miből válogatni, összeállítottunk egy menüt Kosoknak!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?