A cseresznyemagozás gyerekjáték!

Itt a cseresznyeszezon, használjuk ki! Ha azonban nem csak csemegéznénk, de főznénk is valamit a cseresznyéből, előbb sajnos magoznunk kell... Segítünk!

A fáról leenni, a magot pedig szétköpködni - valószínűleg ez a cseresznyefogyasztás egyetlen módja, amikor nem kell a magozással bajlódnunk. Ha azonban gyümölcslevest készítünk, pitét sütünk, lekvárt vagy befőttet teszünk el, akkor kénytelenek vagyunk nekiállni magozni. Nem tudom, nektek van-e trükkötök, de nagy általánosságban el lehet mondani, hogy magozni senki nem szeret, még akkor sem, ha a cseresznye leve nem olyan erős, mint a meggyé. A következő videóban négy különböző módszert mutatunk be - amelyik megtetszik, azt próbáljátok ki a hétvégén!

  • Az első módszert akkor tudjuk leginkább alkalmazni, ha lekvárt főzünk - a cseresznye késsel való szétlapítás után már nem annyira szívderítő látvány - ha viszont lekvárba kerül, akkor tökéletes és gyors megoldás!
  • A második módszer ötletes, és tényleg nem kell hozzá más, mint egy nagyobb irodai gemkapocs, de akár kisebbel is megpróbálhatjuk, hátha...A módszerrel egyben marad a cseresznye, a leve nem folyik ki - én biztosan ezt választanám, ha befőttet szeretnék eltenni!
  • A harmadik ötlet kissé talán macerás - csak pepecselősöknek ajánlanám a cseresznye körbevagdosását. Vagy hívj át két rég nem látott barátot, és pletykáljátok át a délutánt, amíg magoztok!
  • A negyedik módszert azoknak javasolnám, akik van három cseresznye- és két meggyfájuk, és egészen biztosan nagyüzemi mennyiségben állítanak elő lekvárt, sütit, befőttet és szörpöt. Vagy azoknak, akik megőrülnek a jópofa konyhai szerszámokért!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...