A cseresznyemagozás gyerekjáték!

Itt a cseresznyeszezon, használjuk ki! Ha azonban nem csak csemegéznénk, de főznénk is valamit a cseresznyéből, előbb sajnos magoznunk kell... Segítünk!

A fáról leenni, a magot pedig szétköpködni - valószínűleg ez a cseresznyefogyasztás egyetlen módja, amikor nem kell a magozással bajlódnunk. Ha azonban gyümölcslevest készítünk, pitét sütünk, lekvárt vagy befőttet teszünk el, akkor kénytelenek vagyunk nekiállni magozni. Nem tudom, nektek van-e trükkötök, de nagy általánosságban el lehet mondani, hogy magozni senki nem szeret, még akkor sem, ha a cseresznye leve nem olyan erős, mint a meggyé. A következő videóban négy különböző módszert mutatunk be - amelyik megtetszik, azt próbáljátok ki a hétvégén!

  • Az első módszert akkor tudjuk leginkább alkalmazni, ha lekvárt főzünk - a cseresznye késsel való szétlapítás után már nem annyira szívderítő látvány - ha viszont lekvárba kerül, akkor tökéletes és gyors megoldás!
  • A második módszer ötletes, és tényleg nem kell hozzá más, mint egy nagyobb irodai gemkapocs, de akár kisebbel is megpróbálhatjuk, hátha...A módszerrel egyben marad a cseresznye, a leve nem folyik ki - én biztosan ezt választanám, ha befőttet szeretnék eltenni!
  • A harmadik ötlet kissé talán macerás - csak pepecselősöknek ajánlanám a cseresznye körbevagdosását. Vagy hívj át két rég nem látott barátot, és pletykáljátok át a délutánt, amíg magoztok!
  • A negyedik módszert azoknak javasolnám, akik van három cseresznye- és két meggyfájuk, és egészen biztosan nagyüzemi mennyiségben állítanak elő lekvárt, sütit, befőttet és szörpöt. Vagy azoknak, akik megőrülnek a jópofa konyhai szerszámokért!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...