A cseresznyemagozás gyerekjáték!

Itt a cseresznyeszezon, használjuk ki! Ha azonban nem csak csemegéznénk, de főznénk is valamit a cseresznyéből, előbb sajnos magoznunk kell... Segítünk!

A fáról leenni, a magot pedig szétköpködni - valószínűleg ez a cseresznyefogyasztás egyetlen módja, amikor nem kell a magozással bajlódnunk. Ha azonban gyümölcslevest készítünk, pitét sütünk, lekvárt vagy befőttet teszünk el, akkor kénytelenek vagyunk nekiállni magozni. Nem tudom, nektek van-e trükkötök, de nagy általánosságban el lehet mondani, hogy magozni senki nem szeret, még akkor sem, ha a cseresznye leve nem olyan erős, mint a meggyé. A következő videóban négy különböző módszert mutatunk be - amelyik megtetszik, azt próbáljátok ki a hétvégén!

  • Az első módszert akkor tudjuk leginkább alkalmazni, ha lekvárt főzünk - a cseresznye késsel való szétlapítás után már nem annyira szívderítő látvány - ha viszont lekvárba kerül, akkor tökéletes és gyors megoldás!
  • A második módszer ötletes, és tényleg nem kell hozzá más, mint egy nagyobb irodai gemkapocs, de akár kisebbel is megpróbálhatjuk, hátha...A módszerrel egyben marad a cseresznye, a leve nem folyik ki - én biztosan ezt választanám, ha befőttet szeretnék eltenni!
  • A harmadik ötlet kissé talán macerás - csak pepecselősöknek ajánlanám a cseresznye körbevagdosását. Vagy hívj át két rég nem látott barátot, és pletykáljátok át a délutánt, amíg magoztok!
  • A negyedik módszert azoknak javasolnám, akik van három cseresznye- és két meggyfájuk, és egészen biztosan nagyüzemi mennyiségben állítanak elő lekvárt, sütit, befőttet és szörpöt. Vagy azoknak, akik megőrülnek a jópofa konyhai szerszámokért!

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek