Jó hír a cseresznyekedvelőknek

Ritka alkalom, de ezúttal nem nőtt egy gyümölcs ára, hanem csökkent. Mutatjuk, mennyiért vásárolhatunk cseresznyét idén.

Idén átlagos minőségű és mennyiségű cseresznye, kb. 10-12 ezer tonnás termés várható. Ennek megfelelően hónap elején még kizárólag 2000 forint feletti árért vásárolhattuk a cseresznyét a piacokon. Azóta lejjebb ment a hazai cseresznye ára, ami szintén természetes folyamat a szezon csúcspontján - írja az nlc.hu.

Jó hír a cseresznye kedvelőknek

A cseresznye árát jelentősen befolyásolja a mérete: a legalább 26 milliméteres átmérő már szép, nagy, húsos szemeket jelent, az ez alatti méreteket érhetjük el kedvezőbb árfekvésben.

A hazai hipermarketekben a következő árakat találta az nlc.hu csapata:

1400 forinttól 2600-ig terjedt a friss magyar cseresznye, míg egy kiváló független beszállító már 870 forintos kilónkénti árat is kínál. Drágább online beszerzési források 2000 és 2600 forintért hirdetik a cseresznyét, termelői piacon már 1200 forinttól találtunk cseresznyét, apróbb szeműt pedig már 800-900 forintért is kínáltak árusok.


Még több izgalmas tartalom:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.