Így készül a Croque Madame, a francia kalapos nők reggelije

A Croque Madame a franciák egyik leghíresebb melegszendvicse. Párja, a Croque Monsieur ugyanúgy készül, különbségük mindössze annyi, hogy a Madame fejére tükörtojás kerül kalap gyanánt. Mindegy hát, hogy ki választja napindítónak ezt a reggelit, az 1900-as évek eleji párizsi kávézókba repíti majd vissza. Nem is olyan rossz egy szendvicstől, igaz?

Croque Madame és Croque Monsieur kéz a kézben járják a francia utcákat, ahol a legtöbb étteremben és kávézóban szerepelnek a reggeli étlapon. Az ikonikus duót a 19. század elején alkotta meg véletlenül egy kísérletező kávézói alkalmazott, és milyen jól tette! A besamel-szósszal nyakon öntött melegszendvics a legjobb dolog, ami történhet velünk reggel!

Használhatunk hozzá bármilyen reszelt sajtot, de akkor lesz igazán autentikus, ha ementáli, comté vagy gruyere sajtot választunk.

A franciák egy speciális, szendvicskenyér formájú brióssal készítik, ami nálunk sajna nem elérhető a hazai pékségekben, így talán a legszerencsésebb, ha sima fehér kenyeret használunk. Ha mégis édesebb ízt szeretnénk, próbáljuk ki kaláccsal.

A villás reggeli minden rétege újabb szintre emeli a délelőtt fogalmát, és bár melegszendvicseknél kifogyhatatlan a hozzávalók tárháza, a tükörtojással koronázott királynő már biztosan megvan!

Croque Madame, a franciák villásreggelije - Recept itt!

A Croque Madame receptjét itt találod. Készítsd el, és dobd fel vele valaki reggelét!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Címlapról ajánljuk

További cikkek