A Lupa Beach nyári séfestjeinek első főszereplője Rácz Jenő lesz

A minőségi éttermek világában bevett szokás, hogy hétfőn tartanak szünnapot. Gerendai Károly és kreatív csapata ezt a kevésbé sűrű napot tűzte ki gourmet estjeinek a nyárra: az ország neves séfjeinek sora ad szerzői vacsorát „Budapest tengerpartján”, a Lupán.

Évek óta rendeznek tematikus gourmet-vacsorákat a Lupa-tónál, a Beach Club helyszínén. Magyarország topséfjei, köztük Michelin-csillagos éttermek konyhafőnökei is megfordultak már a hagyományosan hétfőnként megrendezett esteken, de megcsodálhatta már 60 kilogrammos kardhal bontását is az ínyenc közönség, a halvacsora pedig helyben, filézés után faszénparázs felett készült el.

A 2021-es nyitányt a Costes Group országos hírű séfjére, Rácz Jenőre bízták, aki friss étteremnyitása, a Rumour by Rácz Jenő körüli teendők miatt kivételesen vasárnap este várja vendégeit. A laza, oldott hangulatú, tóparti környezet a séfektől is könnyedebb hangvételt kíván, de biztosak lehetünk benne, hogy a háromfogásos ételsorok mindegyike tükrözni fogja alkotóik stílusát és gasztronómiai világát.

Costes Beach Club

A 3-fogásos exkluzív menük egységesen 9. 900 forintért lesznek elérhetők.

Június 13. vasárnap Rácz Jenő
Június 21. hétfő Bíró Lajos
Június 28. hétfő Pohner Ádám

További meghívott séfek a 2021-es szezonban:

Mizsei János (MÁK Bisztró)
Mede Ádám (Laurel Budapest)
Farkas Richárd (Pajta Bisztró)
Tóth Szilárd SALT)
Tiago Sabarigo (Essência Restaurant by Éva & Tiago)
Rosenstein Robi (Rosenstein Vendéglő)

Rácz Jenő menüje a vasárnapi nyitóesten:

Kacsamáj, lilakáposzta, almachutney
Háztáji csirkemell, petrezselyem, citrom, fregola
Sajttorta, eper, málna

Az online foglalási rendszer elindulásáig telefonon lehet asztalt foglalni a +36 20 92 67 837-es telefonszámon.

Esőhelyszín: Lupa Event Hall. A rendezvényekre rossz idő esetén is sor kerül, a Beach Clubtól 80 méteres távolságra tálalható fedett helyszínen. A Lupa Event Hall egy panorámás, teraszos, 450 négyzetméteres zárt rendezvényterem.

A Séfestek 19 órakor kezdődnek, a vacsoravendégek pedig fél órával előtte, 18:30-tól is érkezhetnek, strandbelépő megváltása nélkül.

Helyszín: Lupa Beach
Időpont: 2021. június 13-a, vasárnap, majd minden hétfőn 19 órakor

Címlapfotó: Facebook / Costes Beach Club

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek