Vicces nevű kólautánzatokat kénytelenek inni az oroszok

Kivonult a két mammutcég, az oroszok viszont nem hagyják kóla és Fanta nélkül a helyieket. Kérdés, mennyire örül ennek a célközönség.

Sok más multihoz hasonlóan a Coca Cola és a Pepsi is bekeményített az orosz-ukrán háború miatt Oroszországban, és kivonult a térségből. A két cég még fellelhető termékei a készlet erejéig kitartanak, a rajongók pedig próbálják felvásárolni kedvenceiket, amíg megtehetik – írja a Napi.hu.

Az oroszok természetesen nem hagyták válasz nélkül a dolgot: előrukkoltak a különféle klóntermékeikkel, így van már:

  • Cool Cola (a Coca Cola helyett)
  • Fancy (a Fanta helyett)
  • és Street (a Sprite helyett)

Érdekesség, hogy Oroszországban ebben a két hónapban 5,5 százalékkal csökkent a szénsavas üdítőitalok forgalma, a Coca-Cola és a Pepsi termékek eladásai viszont rendkívül megnőttek, különösen az online térben.

A Wildberries nevű kiskereskedelmi vállalat sajtószolgálata elmondta, hogy a Coca-Cola és a Pepsi termékek eladásai 320 százalékkal nőttek az oldalukon 2022. május 1. és július 20. között.

Ez egy csodálatos lehetőség, amire soha többet nem lesz példa. A külföldi cégek elhagyják az országot, mi pedig átvehetjük a helyüket

– mondta a limonádéiról ismert Chernogolovka vezérigazgatója, Natalia Sakhnina.

A cég egyébként már szintén elkezdte saját üdítőalternatíváinak gyártását:

  • kólaterméke a Cola Chernogolovka nevet kapta
  • a Fanta helyett pedig megszületett a Fantola!

Még több izgalmas tartalom:

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek