Cake pop – az új sztársüti

Új trend hódít a gasztronómiában, a macaron után 2013 előreláthatólag a cake pop éve lesz. Az alaprecept változatos formában elkészíthető, díszítésének pedig csak képzeletünk szabhat határokat.

Színes, cuki, finom. Kell ennél több? Javában tombol a cake pop-őrület, amely még 2010 derekán indult világhódító útjára az Egyesült Államokból, de mára már saját világnappal büszkélkedhet, amelyet minden év február elsején tartanak. Számtalan díszítési és dekorálási lehetőség közül választhatunk: bevonhatjuk marcipánnal, csoki- vagy mascarponemázzal. Megszórhatjuk különféle dekorcukrokkal, csokireszelékkel, vagy készíthetünk rá egyedi mintákat cukormázzal. Halloweenra töklámpást, esküvőre hitvesi párt, húsvétra tojás alakút, karácsonyra gömböket vagy rénszarvast formázhatunk, hiszen minden alkalomnak megfelelően könnyen testre szabható. Valószínűleg ebben is rejlik hatalmas sikerének kulcsa.

Sütinyalóka készítő a NoSalty webshopban >>

Elkészítése elsőre ránézésre talán bonyolultnak tűnhet, de aggodalomra semmi ok, hiszen kifejezetten erre a célra kifejlesztett Lékué sütinyalóka-készítő már kapható a NoSalty Webshopban. A csomagban egy szilikon-sütőformát,18 darab pálcikát és receptfüzetet találunk, amelyek segítségével a sütés igazi gyerekjáték. Szó szerint, ugyanis a család legkisebb tagjait is bátran bevonhatjuk a munkába, garantáltan élvezni fogják!

Mogyorós cake pop étcsoki- és cukormázzal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 g vaj
  • 110 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 135 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 ml tej
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • 60 g durvára darált mogyoró

A csokibevonathoz:

  • 100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál víz
  • cukor ízlés szerint

A cukormázhoz:

  • 200 g porcukor
  • 1 tojásfehérje

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáadjuk a vajas keverékhez a tojást és jól eldolgozzuk.
  3. A masszához adjuk az átszitált, liszttel elkevert sütőport, a tejet és a vaníliakivonatot és összedolgozzuk a tésztát.
  4. A kikevert tésztához hozzákeverjük a durvára darált mogyorót.
  5. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, ezalatt megtöltjük a forma alját a tésztával.
  6. Ha minden lukat megtöltöttünk, rátesszük a sütőforma tetejét, gondosan ügyelve arra, hogy jól záródjon!
  7. 20 perc alatt készre sütjük a sütigolyókat.
  8. A csokoládébevonathoz az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.
  9. A cukormázhoz a tojásfehérjét jól eldolgozzuk a porcukorral.
  10. A pálcikára szúrt sütigolyókat bevonjuk csokoládé-, illetve cukormázzal, majd beleállítjuk a sütőforma lukacsos részébe száradni.
  11. Tetszés szerint csokireszelékkel, dekorcukorral díszítjük.

A receptet itt tudod elmenteni >>

Akik kedved kaptak más, szintén otthon elkészíthető nyalókákkal való kísérletezéshez, azoknak még két nagyszerű tippünk van:

3D nyalóka forma >>

Szülinapi csokinyalóka forma >>

{ GALÉRIA = title:Cake%20pop%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l-l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 }

A sütinyalóka-készletről még több infót a NoSalty Webshopon találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...