Így készítsd a krumplit, hogy a legegészségesebb legyen

Sokan azt gondolják a burgonyáról, hogy egészségtelen és kalóriadús, ezért tiltólistás is, így nem szabad túl gyakran fogyasztani. Pedig ha helyesen készítjük el, akkor fantasztikus zöldség.

A krumplit a diétaipar iszonyatos démonnak tartja, mely fölösleges kalóriákat tartalmaz, és még csak nem is tápláló. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége most ezt a tévhitet szeretné eloszlatni, éppen ezért a Facebook-oldalukon elárulták, hogyan érdemes elkészíteni a krumplit, hogy az az egészséges étkezés egyik remek eleme legyen.

Így készítsd a krumplit, hogy a legegészségesebb legyen

Bár valóban sok szénhidrátot tartalmaz, zsír szinte egyáltalán nincs benne, cserébe viszont – egyebek mellett – jelentős mennyiségű B1-, B6- és C-vitamint, folsavat és vasat rejt. 

Az újburgonya remek magnéziumforrás, ráadásul mértékkel fogyasztva, helyesen elkészítve az egészséges étrend remek alapanyaga lehet. Már csak azért is, mert magas a kálium- és alacsony a nátriumtartalma, ez pedig nagy segítség a vérnyomás szabályozásában. De magas rosttartalmáról sem szabad megfeledkezni, amely hosszan tartó teltségérzetet biztosít, valamint támogatja az emésztést.

Hogyan készítsük?

A burgonyakockák párolással 10-12, mikrohullámú sütőben pedig mindössze 6-8 perc alatt elkészíthetők. De a hasábburgonya készülhet sütőben, zsiradék hozzáadása nélkül is, sőt, nagyszerű köret lehet a héjában főtt krumpli is.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek