Így készítsd a krumplit, hogy a legegészségesebb legyen

Sokan azt gondolják a burgonyáról, hogy egészségtelen és kalóriadús, ezért tiltólistás is, így nem szabad túl gyakran fogyasztani. Pedig ha helyesen készítjük el, akkor fantasztikus zöldség.

A krumplit a diétaipar iszonyatos démonnak tartja, mely fölösleges kalóriákat tartalmaz, és még csak nem is tápláló. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége most ezt a tévhitet szeretné eloszlatni, éppen ezért a Facebook-oldalukon elárulták, hogyan érdemes elkészíteni a krumplit, hogy az az egészséges étkezés egyik remek eleme legyen.

Így készítsd a krumplit, hogy a legegészségesebb legyen

Bár valóban sok szénhidrátot tartalmaz, zsír szinte egyáltalán nincs benne, cserébe viszont – egyebek mellett – jelentős mennyiségű B1-, B6- és C-vitamint, folsavat és vasat rejt. 

Az újburgonya remek magnéziumforrás, ráadásul mértékkel fogyasztva, helyesen elkészítve az egészséges étrend remek alapanyaga lehet. Már csak azért is, mert magas a kálium- és alacsony a nátriumtartalma, ez pedig nagy segítség a vérnyomás szabályozásában. De magas rosttartalmáról sem szabad megfeledkezni, amely hosszan tartó teltségérzetet biztosít, valamint támogatja az emésztést.

Hogyan készítsük?

A burgonyakockák párolással 10-12, mikrohullámú sütőben pedig mindössze 6-8 perc alatt elkészíthetők. De a hasábburgonya készülhet sütőben, zsiradék hozzáadása nélkül is, sőt, nagyszerű köret lehet a héjában főtt krumpli is.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.