Bővül a speciális élelmiszerek kínálata

Bővült a speciális, pl. laktóz- vagy gluténmentes étrenden élő vidékiek által elérhető termékek kínálata.

A speciális, pl. laktóz-mentes vagy lisztérzékeny étrenden élők számára nagy kihívást jelent az étrendjükbe illeszthető, a panaszt okozó összetevőktől garantáltan mentes alapanyagok beszerzése. A heti "rendes" bevásárlás mellé be kell iktatniuk a speciális szaküzletek felkeresését, ami a fővárosban élőknek sem könnyű, de vidéken gyakran megoldhatatlan feladat. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a speciális táplálkozási igényekkel élők is változatosan étkezzenek, és lehetőleg minél kevésbé legyen számukra terhes az adott esetben életük végéig szóló diétájuk. A speciális étrenden élők online közösségi oldalain az egyik leggyakoribb téma a számukra szükséges élelmiszerek beszerzési helyeinek egymással való megosztása.

A héten a Tesco-Global Áruházak Zrt. speciális termékeket bemutató sajtótájékoztatóján vettem részt, ahol megtudhattam, hogy az üzletlánc több mint 100 új termékkel bővítette a glutén- és laktózmentes, illetve diabetikus és bio élelmiszereinek kínálatát. Az üzletekben a májusi terjeszkedést követően már 63 gluténmentes és 44 laktózmentes termék érhető el. Mivel az áruházlánc 200 áruházával az ország egész területén nagy lefedettséget biztosít, biztos vagyok benne, hogy a speciális áruk széles kínálatából a vidéken élők is profitálhatnak. Az áruházakon belül egyedi kihelyezést kapó termékek kiválasztásában segítséget nyújt az egyedi színkódolás is: a gluténmentes élelmiszerek kék, a laktózmentes élelmiszerek narancs jelölést kaptak.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek