Így tisztítsuk meg helyesen a borospoharakat

Mindenki szeretné foltmentes, csillogó borospoharakba önteni a testes vöröseket és a frissítő fehéreket – ám amint egyszer elmossuk őket, máris tapasztalhatjuk, hogy ez nem annyira egyszerű feladat. De mégis hogyan kell helyesen csinálni?

A borospoharak elmosásában számos hibát véthetünk, amivel károsíthatjuk a poharakat, nem is beszélve arról, hogy akár magunkban is kárt tehetünk. Éppen ezért, most megnézzük a folyamat lépéseit, és kitérünk arra is, hogy mi mindent kell elkerülni!

Így tisztítsuk meg helyesen a borospoharakat

Amint befejeztük a vacsorát, ami után megittunk egy-egy pohár bort, fontos, hogy áztassuk be a poharakat. Ne mossuk el rögtön, hagyjuk egy éjszakán át állni. Ez által még az esetleg beszáradt bormaradványoktól is megszabadulhatunk anélkül, hogy súrolnunk kellene az üveg felületét.

Másnap hozzáláthatunk az elmosáshoz

Ehhez egy speciális üvegekre való tisztítószerre lesz szükségünk, szerencsére ma már ilyesmit is kaphatunk bármelyik üzletben. Ebből tegyünk egy-egy cseppet minden pohárba! Emellett még kelleni fog egy tisztítókefe, ami ideális esetben egy kifejezetten erre kifejlesztett típus – azaz, nincsenek durva peremei, amivel megsértheti a felületet.

A tisztítás során figyeljünk oda a technikára: mindig a pohár öblös részénél fogjuk, ne pedig a szárnál, hiszen akkor sokkal könnyebben eltörhet!

Alaposan mossuk ki kívül, belül, majd a szárat és a talpat is! Ezután jöhet az öblítés, hogy eltávolítsunk minden felesleges tisztítószert. Az utolsó lépés pedig a szárazra törlés, ami már csak azért is fontos, hogy az üveg ne maradjon foltos a vízcseppektől. Ehhez egy mikroszálas törlőkendőt használjunk, semmiképp se egy egyszerű konyharuhát!

Ha mosogatógépben mosnánk, akkor a lehető legrövidebb programot indítsuk el, és ügyeljünk arra, hogy a gép teljesen tiszta és vízkőtől mentes legyen!

És hogy mire figyeljünk még?

Nos, fontos, hogy semmiképp se mossuk el azonnal a poharakat használat után. Kerüljük a mindennap használt mosogatószivacsot és az egyszerű konyhai mosószert! Amikor polírozzuk, semmiképp se forgassuk a poharat, mert károsodhat a felülete, de akár el is törhet.

Ha betartjuk ezeket az egyszerű szabályokat, a borospoharaink mindig olyan makulátlanok lehetnek, mintha akkor vettük volna ki őket a dobozból!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!