Ezt a fortélyt lesd el Borbás Marcsitól, ha gesztenyekrémlevest tálalsz karácsonykor

Ha karácsony, akkor majd minden háztartásban készül valamilyen különleges fogás. Ha az elmúlt években is terítéken volt nálad a gesztenyekrémleves, akkor azért, ha pedig frissítenéd a menüt, akkor azért lesd el ezt a fortélyt Borbás Marcsitól a gesztenyekrémleves kapcsán.

Egy igazi télies, melengető fogás a gesztenyekrémleves, amiben semmi bonyolult nincs, mégis ünnepi ízeket csalhatunk elő belőle. Borbás Marcsi tanácsait érdemes megfogadni, ha tökéletes gesztenyekrémlevesre vágyunk.

Gesztenyekrémleves karácsonyi dekorációval
A főzőlevet is használjuk fel a gesztenyekrémleveshez!

Borbás Marcsi szerint a gesztenyekrémleves elkészítése igen hálás feladat, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett állni, mégis ízletes előétel kerülhet az asztalra. Ugyan mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de fontos, hogy minél krémesebbre turmixoljuk levesünket.

Ami pedig még inkább a tökéletesség irányába tereli levesünket, ha a megtisztított gesztenyét feltesszük főni, majd az így készült alaplevet is felhasználjuk!

A gesztenye egyharmadát kivéve, a maradékot turmixoljuk, majd krémesítsük tejszínnel. Ezután még ízesítjük a levest, majd a korábban kiemelt gesztenyéket lepirítjuk, a levesbe helyezzük, és már tálalhatjuk is.

Forrásunk volt.



További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Legújabb receptek

Sajtos tönköly pálcika

Több fajta lisztet tartok itthon, és előszeretettel használom. Szeretek kísérletezni! Ez is egy finom ropogós pálcika, amit mindig jó eszegetni!!! Dobozba téve sokáig eltartható, persze ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...