Egy igazi télies, melengető fogás a gesztenyekrémleves, amiben semmi bonyolult nincs, mégis ünnepi ízeket csalhatunk elő belőle. Borbás Marcsi tanácsait érdemes megfogadni, ha tökéletes gesztenyekrémlevesre vágyunk.

Borbás Marcsi szerint a gesztenyekrémleves elkészítése igen hálás feladat, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett állni, mégis ízletes előétel kerülhet az asztalra. Ugyan mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de fontos, hogy minél krémesebbre turmixoljuk levesünket.
Ami pedig még inkább a tökéletesség irányába tereli levesünket, ha a megtisztított gesztenyét feltesszük főni, majd az így készült alaplevet is felhasználjuk!
A gesztenye egyharmadát kivéve, a maradékot turmixoljuk, majd krémesítsük tejszínnel. Ezután még ízesítjük a levest, majd a korábban kiemelt gesztenyéket lepirítjuk, a levesbe helyezzük, és már tálalhatjuk is.
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: