Ezt a fortélyt lesd el Borbás Marcsitól, ha gesztenyekrémlevest tálalsz karácsonykor

Ha karácsony, akkor majd minden háztartásban készül valamilyen különleges fogás. Ha az elmúlt években is terítéken volt nálad a gesztenyekrémleves, akkor azért, ha pedig frissítenéd a menüt, akkor azért lesd el ezt a fortélyt Borbás Marcsitól a gesztenyekrémleves kapcsán.

Egy igazi télies, melengető fogás a gesztenyekrémleves, amiben semmi bonyolult nincs, mégis ünnepi ízeket csalhatunk elő belőle. Borbás Marcsi tanácsait érdemes megfogadni, ha tökéletes gesztenyekrémlevesre vágyunk.

Gesztenyekrémleves karácsonyi dekorációval
A főzőlevet is használjuk fel a gesztenyekrémleveshez!

Borbás Marcsi szerint a gesztenyekrémleves elkészítése igen hálás feladat, hiszen nem kell órákat a tűzhely mellett állni, mégis ízletes előétel kerülhet az asztalra. Ugyan mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de fontos, hogy minél krémesebbre turmixoljuk levesünket.

Ami pedig még inkább a tökéletesség irányába tereli levesünket, ha a megtisztított gesztenyét feltesszük főni, majd az így készült alaplevet is felhasználjuk!

A gesztenye egyharmadát kivéve, a maradékot turmixoljuk, majd krémesítsük tejszínnel. Ezután még ízesítjük a levest, majd a korábban kiemelt gesztenyéket lepirítjuk, a levesbe helyezzük, és már tálalhatjuk is.

Forrásunk volt.



További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek