Beyoncé, az R&B királynője ezt az étrendet követi egészsége érdekében

Az R&B királynőjét is elérte a vegán trend: egyre kevesebb húst eszik, és lehetőleg növényi alapú étrendet követ. Ezzel nemcsak magának, hanem a bolygónak is jót tesz.

Ritka az, ha egy sztár nem valamilyen egészségtelen diétát vagy fogyiterméket reklámoz, hanem tényleg egy olyan életmódot, ami tartható, jót tesz a szervezetnek, és még a környezetet is óvja.

Beyoncé és férje, Jay Z viszont most tényleg olyan életmódot reklámoznak, amit nyugodtan lehet követni: áttértek a növényalapú, kevés hússal járó étrendre, ami nemcsak az ő szervezetüknek, de még a bolygónknak is jót tesz.

Beyonce és Jay-Z

A díva személyi edzőjén, Marco Borges-en keresztül ismerkedett meg a növényalapú étkezéssel, és most, hogy a férfi saját könyvet is kiadott róla, Beyoncé is reklámozni kezdte, mennyi jót tett a testével, amióta nem eszik húst.

Beyonce és Jay-Z 2013 óta kacérkodik a vegán életmóddal, ekkor kezdtek neki egy 22 napos húsmentes kihívásnak. Beyoncé azóta nem is igazán fogyasztott állati eredetű termékeket, és többször nyilatkozta, hogy nagyon jól érzi magát a bőrében így. Ennek ellenére nem buzdít mindenkit arra, hogy teljesen hagyja el a húst az étrendjéből."Ha több növényalapú élelmiszert adunk az étrendünkhöz, nagyon sokat tehetünk vele az egészségünkért és a bolygónk jóllétéért" - írják a könyvben.

Bár a veganizmusra én sem buzdítanék senkit, a növényi alapú étkezés sokkal környezettudatosabb megoldás, mint az, ha minden nap húst eszünk - a mezőgazdaság ugyanis rengeteg termékeny területet és édesvíz felhasználását igényli, ráadásul a szarvasmarhák metántermelése is folyamatosan hozzájárul a globális felmelegedéshez. Szerencsére Beyoncé van olyan híres, hogy ezzel a példával utat mutasson a rajongóinak - végre egy sztár, aki nem értelmetlen dolgokat reklámoz.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

via Shape.com,

címlapkép

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili