Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Betiltják a nedves törlőkendőket

Örvendetes, hogy világszerte egyre szigorúbb törvényeket hoznak a környezetvédelem témakörében - most a nedves törlőkendőkön a sor Nagy-Britanniában.

A műanyag szívószálak és a műanyag zacskók után a brit környezetvédelmi minisztérium a nedves törlőkendőkkel szemben vette fel a harcot, és a betiltását tervezik – írja a The Sun. Bár a termék igazán kényelmes, a szankció abszolút érthető:

a nedves törlőkendők többsége poliészterből készül, és milliónyi vegyi anyaggal impregnált mikroszálat tartalmaz, vagyis hasonlóan káros a környezetre, mint a műanyag zacskó.

Ez is érdekelhet:

Végre: betiltják a műanyag szívószálakat Nagy-Britanniában

Az Egyesült Királyságban a szennyvízcsövek megtisztítására 100 millió fontot költenek évente, a dugulások 93 százalékát pedig ugyanaz a termékcsoport okozza: a különféle nedves törlőkendők, amik a szennyvízhálózatban felhalmozódó zsíroknál és más hulladékoknál is gyorsabban okoznak eltömődést. Kísérletekkel bizonyították, hogy ezek a termékek hónapok alatt sem bomlanak le, a kioldódó mikroszálak pedig elpusztítják a halakat és más tengeri élőlényeket.

Hogy a tiltás pontosan mikor lép életbe, arról még nincsenek hírek.

Ezeket láttad?

Még több érdekes cikket a Gardenistán találsz.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!