Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 tipp, hogyan kerüld el már ma a műanyagból készült eszközöket

Így kerülheted a pazarlást és felesleges környezetszennyezést. Váltsd le a műanyag dolgaidat!

1. Szívószál

A műanyag szívószál használatakor aligha gondolunk bele, mekkora környezetszennyezéssel jár. Próbáljuk meg elkerülni. Szürcsöljük italainkat csak szimplán a pohárból.

2. Műanyag evőeszközök

A legtöbb gyorsétterem sajnos még mindig a nehezen lebomló műanyag evőeszközöket adja az ételeihez, van azonban néhány hely, ahol már újrahasznosítható alapanyagból készülnek ezek is. Ha tehetjük, akkor ne kérjünk evőeszközt az elvitelre kért ételhez, már ezzel is sokat tehetünk a környezetért.

3. Palackos víz

A műanyag palackos víz helyet használjunk kulacsot.

4. Kávés pohár

Itt is adott a megoldás: használd saját termoszodat, akár otthonról viszed a kávét a munkahelyedre, akár máshol vásárolod elvitelre.

5. Fogkefe

Erre sem gondolnánk, de a műanyag fogkefék is környezetszennyezőek. Már Magyarországon is kaphatóak bambuszból készült fogkefék. Lehet érdemes lenne egyet beszerezni.

6. Szatyor

A műanyag szatyrok ellen szerencsére már az Európai Unió is hadat üzent. A boltok is azon vannak, hogy leváltsák őket. Ha vásárolni mész, használj újrahasznosítható anyagból készült táskát, vagy válltáskát.

7. Éthordó

A műanyag éthordók szerencsére sokáig használhatóak, ha viszont tudjuk, hogy egy étteremből ételt hozunk el, célszerű magunkkal vinni saját éthordót. Lehetőleg legyen fémből, vagy valamilyen újrahasznosított anyagból.

8. Műanyag csomagolású WC-papír

Sajnos ez Magyarországon még nem megoldott, de a világ más pontjain már lehet olyan WC-papírt kapni, amit papírba csomagoltak.

...ezeket láttad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!