3 csodaszép begóniafajta, ami imádja a ragyogó napsütést

A legtöbb begónia kedveli a fényes helyiségeket, de akadnak olyan fajták is, amelyek kifejezetten a napon való sütkérezést részesítik előnyben, sőt akkor tudnak megfelelően növekedni, ha biztosítod nekik a napfényes közeget.

A legtöbben úgy tudják, hogy csak árnyékos helyiségben lehet begóniát nevelni, ám az elmúlt évek nemesítő erőfeszítéseinek köszönhetően ennek a lenyűgöző és rendkívül változatos növénycsoportnak a nevelése már nem korlátozódik az árnyékos helyekre. A szakértők ugyanis számos olyan új begóniafajtát hoztak létre, amelyek nemcsak 8 vagy több órás közvetlen napsütést viselnek el, hanem kifejezetten élvezik is a napon való sütkérezést. Most megmutatjuk, mely begóniafajták szeretik a napot, és arra is kitértünk, mire kell odafigyelni a nevelésükkor.

Nézd meg a galériában a fénykedvelő begóniafajtákat, katt a képre!

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili