Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bár nem tudják, mi az, hogy 'magyar', teljesen odavannak nemzeti ételeinkért az amerikai egyetemisták

Rakott krumpli, rakott kel, gulyás, pörkölt, palacsinta - őszinte örömujjongás a reakció szinte mindegyik nemzeti ételünkre. 

Hat (amerikai?) diák, hat vélemény, a közös vonás, hogy egyik sem ismeri Magyarországot vagy a magyar ételeket, bár az egyik srác megörül, hogy a legjobb barátja anyukája magyar származású, tehát AKÁR már ehetett is valamit tőlünk, tudta nélkül. Ötféle ételt kóstolnak, a vélemények között pedig gyakorlatilag nincs negatív. Meglepő!

1. Csirkepaprikás nokedlivel

Chillihez (az egytálételhez) hasonlítják első blikkre és kóstolásra is, a csirkét felismerik, a paprikás ízt nem, és persze a nokedlit sem. De tényleg nagyon ízlik mindenkinek.

2. Rakott kel

Lasagne zöldséggel, illetve enchilada – ez az első benyomásuk. Fasírtról is beszélnek, húsgolyós és paradicsomos ízről, „szinte olaszos” – mondják. Nagyon imádják.

3. Baracklekváros palacsinta dióval

Ezt nem igazán értem, erre a párosításra nem mondanám, hogy annyira jellemző lenne a magyar konyhára, főleg nem áfonyával díszítve...Láthatóan furcsállják, hogy fel van tekerve a palacsinta, és nem látnak bele, a diófélét jó ötletnek tartják, a barack ízét csak egy lány ismeri fel. Szeretik ezt is. 

„Ránk nem jellemző, hogy dióféléket rakjunk a palacsintánkba, de el kéne kezdenünk. Ezek a magyarok aztán tudják, mit csinálnak.”

4. Rakott krumpli

Reggelinek vélik a kolbász és a tojás miatt, illetve „burritónak burrito nélkül” – a krumpliért szinte mind rajong, szóval nagy baj nem lehet, a sajtot mondjuk nem értjük, mert eredetileg az ugye nincs egy rakott krumplin. Kiemelik az egyszerű alapanyagokat, az egyik lány pedig úgy véli, bármelyik nap tudná enni reggelire, boldogan.

Ezt is szerettétek!

Ennyi bókot egyszerre még sosem kaptak magyar ételek

5. Gulyásleves

Ezt valamilyen oknál fogva teljesen sűrű, nem értem, miért nem sikerült egy rendes levest főzni nekik a felvételre, de mindegy. Inkább tűnik marhapörköltnek, ahhoz is hasonlítják Az egyik lány, bár emiatt később elszégyelli magát, konzervízűnek tartja. Összességében viszont siker ez is.

Angolosok pedig nézzék végig, érdemes, már csak a lelkendezésért is – meglepő, de tényleg őszintének tűnik:

...ezeket láttad?

A srácok Youtube-csatornáját itt éred el.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!