Bár nem tudják, mi az, hogy 'magyar', teljesen odavannak nemzeti ételeinkért az amerikai egyetemisták

Rakott krumpli, rakott kel, gulyás, pörkölt, palacsinta - őszinte örömujjongás a reakció szinte mindegyik nemzeti ételünkre. 

Hat (amerikai?) diák, hat vélemény, a közös vonás, hogy egyik sem ismeri Magyarországot vagy a magyar ételeket, bár az egyik srác megörül, hogy a legjobb barátja anyukája magyar származású, tehát AKÁR már ehetett is valamit tőlünk, tudta nélkül. Ötféle ételt kóstolnak, a vélemények között pedig gyakorlatilag nincs negatív. Meglepő!

1. Csirkepaprikás nokedlivel

Chillihez (az egytálételhez) hasonlítják első blikkre és kóstolásra is, a csirkét felismerik, a paprikás ízt nem, és persze a nokedlit sem. De tényleg nagyon ízlik mindenkinek.

2. Rakott kel

Lasagne zöldséggel, illetve enchilada - ez az első benyomásuk. Fasírtról is beszélnek, húsgolyós és paradicsomos ízről, "szinte olaszos" - mondják. Nagyon imádják.

3. Baracklekváros palacsinta dióval

Ezt nem igazán értem, erre a párosításra nem mondanám, hogy annyira jellemző lenne a magyar konyhára, főleg nem áfonyával díszítve...Láthatóan furcsállják, hogy fel van tekerve a palacsinta, és nem látnak bele, a diófélét jó ötletnek tartják, a barack ízét csak egy lány ismeri fel. Szeretik ezt is.

"Ránk nem jellemző, hogy dióféléket rakjunk a palacsintánkba, de el kéne kezdenünk. Ezek a magyarok aztán tudják, mit csinálnak."

4. Rakott krumpli

Reggelinek vélik a kolbász és a tojás miatt, illetve "burritónak burrito nélkül" - a krumpliért szinte mind rajong, szóval nagy baj nem lehet, a sajtot mondjuk nem értjük, mert eredetileg az ugye nincs egy rakott krumplin. Kiemelik az egyszerű alapanyagokat, az egyik lány pedig úgy véli, bármelyik nap tudná enni reggelire, boldogan.

Ezt is szerettétek!

Ennyi bókot egyszerre még sosem kaptak magyar ételek

5. Gulyásleves

Ezt valamilyen oknál fogva teljesen sűrű, nem értem, miért nem sikerült egy rendes levest főzni nekik a felvételre, de mindegy. Inkább tűnik marhapörköltnek, ahhoz is hasonlítják Az egyik lány, bár emiatt később elszégyelli magát, konzervízűnek tartja. Összességében viszont siker ez is.

Angolosok pedig nézzék végig, érdemes, már csak a lelkendezésért is - meglepő, de tényleg őszintének tűnik:

Ezeket olvastad már?

A srácok Youtube-csatornáját itt éred el.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?