Újra megjelent a Balatoni Gasztrotérkép® ingyenes alkalmazással és egy fontos üzenettel

Öt éve minden nyáron megjelenik a Balatoni Gasztrotérkép® friss száma, és ez idén sem lesz másképp. A magyarok kedvenc nyaralóhelye, a Balaton és környéke ebben a kiadványban felfedi minden titkát. A kiadvány digitális formában is elérhető, a fő üzenet pedig ebben az évben a fenntarthatóság és környezetvédelem lesz.

Az idei nyáron még több Balaton környéki éttermet találhatunk meg a Balatoni Gasztrotérkép® segítségével. Június elején érkezett a 2021-es kiadvány több mint 50 ezer példányban, 78 vendéglátóhely részvételével. Új dizájnnal frissült a Balatoni Gasztrotérkép®Applikáció, ami idén is ingyenesen érhető el, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. A szűrések között idén már megjelentek a gluténmentes, laktózmentes és húsmentes választási lehetőségek, valamint rákereshetünk az Balaton környéki éttermek közelében található elektromos töltőállomásokra is.

Újra megjelent a Balatoni Gasztrotérkép® ingyenes alkalmazással és egy fontos üzenettel

„Évről évre hatalmas öröm, amikor megvalósul a Balatoni Gasztrotérkép®, hálás vagyok a vendéglátóknak, éttermeseknek a kitartásuk, lelkesedésük és a minőség melletti töretlen kiállásuk miatt, ami az idei kiszámíthatatlan helyzetben különösen embert próbáló feladat."

A nyári időszakban óriási pörgésre számítok a Balatonon, sokan választják majd idén is belföldi pihenést, számukra hasznos iránytű lesz a Balatoni Gasztrotérkép

emelte ki a Balatoni Gasztrotérkép® alapítója, Szauer Judit gasztro-kommunikációs szakember. 

Idén főszponzorként csatlakozott a Balatoni Gasztrotérképhez a METRO. „Örömmel álltunk a magas minőségű balatoni gasztronómiát népszerűsítő márka mellé, közös értékeink mentén sok érdekes téma kerül napirendre a fenntartható vendéglátás jegyében, amit a Balatoni Gasztrotérképpel közösen hívunk életre idén nyáron."

Profi vevőinket igyekszünk ezáltal abban is segíteni, hogy pozitív hatást tudjanak gyakorolni a közösségekre és a környezetünkre is

mondta el Taferner Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. vevőmenedzsment- és marketing-osztályvezetője.

Folyatatódik a harmadik éve tartó sikeres együttműködés a Volvo Autó Hungáriával. Támogatásukkal valósul meg idén a Balaton Recharge kampány, melynek fókuszába a fenntartható gasztronómia fontossága kerül.

A Balatoni Gasztrotérképen szereplő vendéglátóhelyek közül közel harminc kínál majd kimondottan fenntartható alapanyagokból készített „Volvo Recharge” fogásokat a nyár folyamán. Megvásárlásával a vendégek a környékbeli fecskék biztonságos élőhelyének megőrzéséhez járulhatnak hozzá a Balaton-felvidéki Nemzeti Park jóvoltából telepített fecskefészkek támogatása révén.

A Bitraptors által fejlesztett Balatoni Gasztrotérkép® applikáció ingyenesen letölthető, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról, a papíralapú térkép pedig továbbra is ingyenes, kétnyelvű (magyar és angol) és június elejétől megtalálható több száz kiemelt balatoni és fővárosi turisztikai ponton a Funzine Distribution közreműködésével, valamint a Balatoni Gasztrotérképen szereplő 78 partnernél is.

Címlapról ajánljuk