Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala

Előkelő helyet szerzett Fehér Péter különleges itala, amely több szállal is kötődik a magyar tengerhez.

Több mint 800 másik versenyző közül a magyar Balaton Gin került ki aranyérmesként a rangos, nemzetközi World Gin Awards versenyen Londonban. Fehér Péter ötletgazda itala a kortárs kategóriában aratott a ginek Oscar-díjaként is emlegetett eseményen.

Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a Balaton egyedi itala / Fotó: Facebook

Mind az ital, mind az ötletgazda is szorosan kötődik a Balatonhoz, innen jött hát az ötlet a névhez. De ezen kívül a gin ízében is hozza a balatoni életérzést: harmonikus, gyümölcsös aromájával a felhőtlen nyarak hangulatát kívánja megidézni.

A Balaton Gin ízkavalkádjában érezhető a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula is. Minden összetevő a tó környékéről, helyi beszállítóktól érkezik, és maga az alkohol is a térségben, Somlón készül.

Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk, és elérjük a legmagasabb pontszámot. Nagy megtiszteltetésnek tekintjük a díjat, az ital igazi csapatmunkának köszönhető

– nyilatkozta egy interjúban Fehér Péter.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top 5 sütemény húsvétra, amivel kevés a munka

A klasszikusok mellett minden ünnepnek szüksége van olyan receptekre, amelyek hipp-hopp összedobhatóak, hogy ne kelljen a fél életünket a konyában eltöltenünk. Jöjjön most a top 5 sütemény húsvétra, ami tökéletesen beleillik ebbe a kategóriába!