Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Azt hitted, Svájc csak a csokiról híres, hát tévedsz!

Svájc lakosságának sokszínűsége meghatározza konyhájának sokszínűségét is, hat rá az olasz, francia, német és az osztrák konyha ízvilága is. Izgalmas, igaz?

Sajtfondü

A legenda szerint svájci pásztoroktól ered az ötlet, akik a hűvös hegyi estéken meleg ételre vágytak, de csak száraz kenyerük és sajtjuk volt, ezért a sajtot belerakták egy  edénybe, azt a tűz fölé tartották, és amikor a sajt megolvadt, kenyérdarabkákat mártogattak bele.

Röszti

Reszelt krumpli, amiben nincs tojás, liszt. Ízesíteni lehet hagymával, szalonnával, ehető önálló ételként is salátával, vagy húsétel mellé kísérőnek.

Raklett

A raklett elkészítésének lényege, hogy egész, szeletbe vágott sajtot tesznek a tűz fölé, vagy egy grillsütőhöz hasonló úgynevezett raklettsütőbe és az így megolvadt sajtot fogyasztják. Gyakran esznek hozzá burgonyát, vagy savanyú hagymát, de tehetünk a raklettsütőre kisebb hússzeleteket, zöldségeket is. 

Älplermagronen

Egyszerű krumplis tészta svájci módra. Makaróniból készül, valamilyen karakteres sajt hozzáadásával, tetején sült hagymával.

Birchermüesli

A leggyakoribb svájci reggeli a Birchermüesli, azaz gyümölcsökkel tarkított müzli tejjel vagy joghurttal, de előszeretettel fogyasztanak egyszerű vajas-lekváros kenyeret is.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!