Azt hitted, Svájc csak a csokiról híres, hát tévedsz!

Svájc lakosságának sokszínűsége meghatározza konyhájának sokszínűségét is, hat rá az olasz, francia, német és az osztrák konyha ízvilága is. Izgalmas, igaz?

Sajtfondü

A legenda szerint svájci pásztoroktól ered az ötlet, akik a hűvös hegyi estéken meleg ételre vágytak, de csak száraz kenyerük és sajtjuk volt, ezért a sajtot belerakták egy edénybe, azt a tűz fölé tartották, és amikor a sajt megolvadt, kenyérdarabkákat mártogattak bele.

Röszti

Reszelt krumpli, amiben nincs tojás, liszt. Ízesíteni lehet hagymával, szalonnával, ehető önálló ételként is salátával, vagy húsétel mellé kísérőnek.

Raklett

A raklett elkészítésének lényege, hogy egész, szeletbe vágott sajtot tesznek a tűz fölé, vagy egy grillsütőhöz hasonló úgynevezett raklettsütőbe és az így megolvadt sajtot fogyasztják. Gyakran esznek hozzá burgonyát, vagy savanyú hagymát, de tehetünk a raklettsütőre kisebb hússzeleteket, zöldségeket is.

Älplermagronen

Egyszerű krumplis tészta svájci módra. Makaróniból készül, valamilyen karakteres sajt hozzáadásával, tetején sült hagymával.

Birchermüesli

A leggyakoribb svájci reggeli a Birchermüesli, azaz gyümölcsökkel tarkított müzli tejjel vagy joghurttal, de előszeretettel fogyasztanak egyszerű vajas-lekváros kenyeret is.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...