Festői környezetben nyit új cukrászdát az Auguszt család

Új helyszínen, igazán különleges környezetben nyit cukrászdát az Auguszt család. A süteményező nevének érdekes története van, a cikkből kiderül, hogy miért keresztelték Geraldine-nek.

Jelenleg három helyen üzemel Auguszt Cukrászda Budapesten, ez a szám azonban hamarosan négyre emelkedik majd. Ugyanis új helyszínen kóstolhatjuk meg a híres desszerteket, ráadásul a Magyar Nemzeti Múzeum festői kertjében. A legújabb Auguszt Cukrászda várhatóan június elején nyit.

Az új cukrászda a Múzeumkertben / Forrás: Auguszt Cukrászda Belváros Facebook oldal

Budán két helyen, a Fény utcában és a 12. kerületben, Pesten pedig a Kossuth Lajos utcában élvezhetjük az Auguszt család vendégszeretetét torták, aprósütemények és más édességek formájában.

Nyár elejétől még egy belvárosi helyszínen, a Múzeumkertben nyit cukrászdát Auguszt-Arató Flóra és férje. A titokzatosan belengetett nyitás az elmúlt hetekben kíváncsivá tette az érdeklődőket. Végül lehullt a lepel, a cukrászcsalád tagjai hivatalosan is bejelentették a Geraldine névre keresztelt üzlet nyitását.

120 négyzetméteres vendégtér és kellemes terasz várja majd a sütemények kedvelőit.

A Múzeumkertben üldögélve újra a boldog békeidőkben találhatjuk magunkat, mondjuk egy finom krémes társaságában.

A jelenlegi helyzetben amúgy is vonzóbb a teraszon üldögélés, hiszen ez mindenkinek nyitott lehetőség, akár védettségi igazolvány nélkül is. Egy ilyen szép és hangulatos kertnél pedig nem is kívánhatnánk jobb helyet erre.

A Geraldine nevet a Magyar Nemzeti Múzeum kérésére adták a cukrászdának, hogy ezzel tisztelegjenek a magyar származású Apponyi Geraldine, albán királynő előtt. Ugyanis mielőtt az albán király szeme megesett rajta, a múzeum büféjében dolgozott a fiatal hölgy.


Gasztroélmények Budapesten:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...