Bemutattuk nektek az articsókát, megfejtettük az áttetszően aranyló húsleves titkát

A múlt hetünk is nagyon izgalmasan alakult, hiszen megismerkedtünk két fantasztikus alapanyaggal, a rebarbarával és a balzsamecettel, elárultuk, hogyan készül a tökéletes basmati rizs, és az egyenletes tortalapok titkát is megfejtettük.

  1. Olasz ízek a kamrában: bemutatkozik a balzsamecet
    1.

    Olasz ízek a kamrában: bemutatkozik a balzsamecet

    Egy izgalmas világ vár ránk, ha túllépünk az egyszerű ételeceten. A balzsamecet például mély, intenzív ízével képes bármikor Olaszországba repíteni minket. Ismerjük meg jobban!

  2. A mumus: így nem lesz zavaros a húslevesed (és így javítsd fel, ha az lett)
    2.

    A mumus: így nem lesz zavaros a húslevesed (és így javítsd fel, ha az lett)

    (Nagy)mamád lelkedre kötötte gyerekkorodban, hogy a húsleves akkor jó, ha áttetszően aranyló, pici, szolid zsírpöttyökkel a tetején, ezért hideg ráz tőle, ha mégis zavaros lesz a végeredmény? Segíteni jöttünk.

  3. Mindig egyenletes tortalapok felpúposodás nélkül, négy trükkös lépésben
    3.

    Mindig egyenletes tortalapok felpúposodás nélkül, négy trükkös lépésben

    Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor egy gyönyörű emeletes tortát akarunk házilag sütni, és a piskótalapok felpúposodnak. Ennek elkerülésére most itt van négy lépés, amit követhetünk a sütés alatt.

  4. Rebarbara, a (szinte) ismeretlen, fanyar tavaszi kedvenc
    4.

    Rebarbara, a (szinte) ismeretlen, fanyar tavaszi kedvenc

    Savanykás, fanyar íze miatt könnyű rajongani érte, és aki ismeri, tényleg imádja. Kitűnően párosítható édes alapanyagokkal, szezonális barátjával, az eperrel nagyon jóban vannak. Mire és miben jó a rebarbara?

  5. Fedezd fel velünk az ARTICSÓKÁT: izgalmas grillezett zöldséget és tésztát készítettünk
    5.

    Fedezd fel velünk az ARTICSÓKÁT: izgalmas grillezett zöldséget és tésztát készítettünk

    Bár az articsókát távolról is bárki felismeri, kevesen vannak, akik bele mernének vágni az elkészítésébe. Kiderült, hogy nagyon is megéri foglalkozni vele a konyhában, ugyanis nemcsak szép, egyedi külsővel rendelkezik, de ízvilága is nagyon különleges!

  6. Ehető és csodás virágok a tányéron – így használják őket a hazai profik
    6.

    Ehető és csodás virágok a tányéron – így használják őket a hazai profik

    Bársonyvirág, harangvirág, bodza, ibolya, oxalis: ismered az ehető virágokat? Bemutatunk most néhányat profi séfek segítségével. Mizsei János, a MÁK séfje, Mogyorósi Donát, az Olimpia Vendéglő séfje és Dusha Csenge, a SALT cukrászséfje kalauzol el minket.

  7. Krémes, egyben sült RÉPA: tavasz a tányéron
    7.

    Krémes, egyben sült RÉPA: tavasz a tányéron

    A tavasz a konyhába is elhozza a frissességet: itt a zsenge, új répa. Érdemes ilyenkor venni pár csokorral, a cikkből az is kiderül, hogyan lesz a legfinomabb.

  8. Krumplipüré krumplinyomó nélkül? Lehetséges, mutatjuk, hogyan!
    8.

    Krumplipüré krumplinyomó nélkül? Lehetséges, mutatjuk, hogyan!

    Nincs krumplipüré krumplinyomó nélkül – vagy mégis? A TikTok népszerű szakácsa bemutatta, hogy igenis lehetséges!

  9. Hazai profik tavaszi kedvencei: alapanyagok, amiket a legjobban vártak
    9.

    Hazai profik tavaszi kedvencei: alapanyagok, amiket a legjobban vártak

    Végre kijöttünk a télből és a szürkeségből, úgyhogy érkeznek a legjobb, legfrissebb alapanyagok, színek, illatok, amiket mind nagyon vártunk már - de mivel indítják a profik a tavaszi kínálatukat?

  10. Basmati rizs A-tól Z-ig: eláruljuk, hogyan főzd, és mikor használd
    10.

    Basmati rizs A-tól Z-ig: eláruljuk, hogyan főzd, és mikor használd

    Aromájának és puha textúrájának köszönhetően a basmati az egyik legnépszerűbb hosszúszemű rizsfajta. Most összegyűjtöttük, amit tudni érdemes róla!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek