Bemutattuk nektek az articsókát, megfejtettük az áttetszően aranyló húsleves titkát

A múlt hetünk is nagyon izgalmasan alakult, hiszen megismerkedtünk két fantasztikus alapanyaggal, a rebarbarával és a balzsamecettel, elárultuk, hogyan készül a tökéletes basmati rizs, és az egyenletes tortalapok titkát is megfejtettük.

  1. 1.

    Olasz ízek a kamrában: bemutatkozik a balzsamecet

    Egy izgalmas világ vár ránk, ha túllépünk az egyszerű ételeceten. A balzsamecet például mély, intenzív ízével képes bármikor Olaszországba repíteni minket. Ismerjük meg jobban!

  2. 2.

    A mumus: így nem lesz zavaros a húslevesed (és így javítsd fel, ha az lett)

    (Nagy)mamád lelkedre kötötte gyerekkorodban, hogy a húsleves akkor jó, ha áttetszően aranyló, pici, szolid zsírpöttyökkel a tetején, ezért hideg ráz tőle, ha mégis zavaros lesz a végeredmény? Segíteni jöttünk.

  3. 3.

    Mindig egyenletes tortalapok felpúposodás nélkül, négy trükkös lépésben

    Az egyik legbosszantóbb dolog, amikor egy gyönyörű emeletes tortát akarunk házilag sütni, és a piskótalapok felpúposodnak. Ennek elkerülésére most itt van négy lépés, amit követhetünk a sütés alatt.

  4. 4.

    Rebarbara, a (szinte) ismeretlen, fanyar tavaszi kedvenc

    Savanykás, fanyar íze miatt könnyű rajongani érte, és aki ismeri, tényleg imádja. Kitűnően párosítható édes alapanyagokkal, szezonális barátjával, az eperrel nagyon jóban vannak. Mire és miben jó a rebarbara?

  5. 5.

    Fedezd fel velünk az ARTICSÓKÁT: izgalmas grillezett zöldséget és tésztát készítettünk

    Bár az articsókát távolról is bárki felismeri, kevesen vannak, akik bele mernének vágni az elkészítésébe. Kiderült, hogy nagyon is megéri foglalkozni vele a konyhában, ugyanis nemcsak szép, egyedi külsővel rendelkezik, de ízvilága is nagyon különleges!

  6. 6.

    Ehető és csodás virágok a tányéron – így használják őket a hazai profik

    Bársonyvirág, harangvirág, bodza, ibolya, oxalis: ismered az ehető virágokat? Bemutatunk most néhányat profi séfek segítségével. Mizsei János, a MÁK séfje, Mogyorósi Donát, az Olimpia Vendéglő séfje és Dusha Csenge, a SALT cukrászséfje kalauzol el minket.

  7. 7.

    Krémes, egyben sült RÉPA: tavasz a tányéron

    A tavasz a konyhába is elhozza a frissességet: itt a zsenge, új répa. Érdemes ilyenkor venni pár csokorral, a cikkből az is kiderül, hogyan lesz a legfinomabb.

  8. 8.

    Krumplipüré krumplinyomó nélkül? Lehetséges, mutatjuk, hogyan!

    Nincs krumplipüré krumplinyomó nélkül – vagy mégis? A TikTok népszerű szakácsa bemutatta, hogy igenis lehetséges!

  9. 9.

    Hazai profik tavaszi kedvencei: alapanyagok, amiket a legjobban vártak

    Végre kijöttünk a télből és a szürkeségből, úgyhogy érkeznek a legjobb, legfrissebb alapanyagok, színek, illatok, amiket mind nagyon vártunk már - de mivel indítják a profik a tavaszi kínálatukat?

  10. 10.

    Basmati rizs A-tól Z-ig: eláruljuk, hogyan főzd, és mikor használd

    Aromájának és puha textúrájának köszönhetően a basmati az egyik legnépszerűbb hosszúszemű rizsfajta. Most összegyűjtöttük, amit tudni érdemes róla!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek