Anyukák mondják el, mit kérnek a gyerekeiktől anyák napjára valójában

Nem kell se a csoki, se a virág, most úgy tűnik, nagyobb értékűek a gesztusok és a csend.

Csokoládéval, süteménnyel, virággal, kiskorunkban verssel köszöntjük fel édesanyánkat anyák napján, de nagyon kevesen kérdezzük meg őket, mire vágynak valójában. Mert van olyan, aki ezt az ünnepet például nem szereti, így attól a legboldogabb, ha nem köszöntik fel sehogy.

Megkérdeztünk egy csomó anyukát, hogy most, mikor már több, mint hét hete huszonnégy órában vannak együtt a gyerekeikkel, mire vágynának, minek örülnének a legjobban anyák napja alkalmából.

Az egyöntetű válasz: nyugalom

A legtöbben ezt válaszolták: nyugalomra vágynak. Volt, aki részletezte is, és azt mondta, arra vágyik, hogy a gyereke foglalja el magát, már egy órányi nyugalomtól iszonyú boldog lenne, emellett csak arra vágyik, hogy egyedül elmehessen futni. Akit még nem hagynak aludni, az semmi másra nem vágyik, csak egy átaludt éjszakára, de volt aki azt mondta, csak egyetlen egy perc csendet szeretne kérni.

Egy tökéletes nap így nézne ki

Orsi le is írta álmai nyugodt napját, amely nem más, mint pár magányos, szabad, egyedül töltött óra, amikor azt csinál, amit akar. Ha úgy tartja kedve, egész nap szöszmötöl, jógázik, olvas, sorozatot néz. Ezen a tökéletes napon nem főzne, hanem kaját rendelne, esetleg valami szörnyen egészségtelent enne, mondjuk zacskós levest és melegszendvicset.

Kevesebb konfliktus

Voltak olyan válaszok, amelyekből ki lehetett következtetni, hogy az anyuka azoknak a helyzeteknek a feloldására vágyik, amelyek mostanában a legtöbb konfliktust jelentik a számára. Ilyen volt például az a háromgyerekes óvónéni, aki csak azt szeretné, hogy a gyerekei ne nyúzzák a kutyát, vagy az az édesanya, aki csak azt kéri a lurkóktól, hogy pakoljanak el maguk után. De van olyan is, aki szebben fogalmaz, és csak annyi a vágya, hogy legyenek a kicsik türelmesebbek egymással és a szüleikkel is.

Testvéri együttműködés

Mondjanak el együtt egy verset vagy énekeljenek el egy dalt! Kívánták többen is a megkérdezettek közül, és mivel sejtettem, hogy itt nem maga az előadás a lényeg, hozzátették: Egymás kezét fogva! Szóval valójában az anyák arra vágynak, hogy a gyerekeik között valamivel nagyobb legyen a béke. Egy másik anyuka hozzá is tette, hogy bárminek örülne, amit a testvérek együtt találnának ki, még ha ez az összezártságban valóságos lehetetlenség is.

Meglepetéselőadás

Van, amelyik gyerek akaratlanul is, de már megajándékozta az anyukáját. Talált egy régi fényképezőgépet, és arra mindenféle vicces előadást, üzenetet vett fel, amibe belefért annak bemutatása is, mekkorákat tud pörögni a hintában, de azért azt is megüzente, hogy szereti a szüleit. Az anyukája azt mondta, ilyennél jobb meglepetésre nem is nagyon vágyna.

Ágyba reggeli

Egy klasszikus vágy, aminek szerintem mindannyian nagyon örülnénk: az ágyba reggeli! Úgy látszik, nem is kell semmi komoly konyhai akrobata mutatványra gondolni, csak a gesztus a fontos. “Ki tudja persze, hogy sülne el...” - teszi hozzá az anyuka, aki máskülönben először kel, hogy mindenkinek külön reggelit készítsen. Álmai reggelije a következőképpen nézne ki: szép tálcán egy tejeskávé, pirítós, vaj, dzsem és egy újság.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek