Ezért nem kennek vajat a szendvicsre Amerikában

Számunkra elképzelhetetlen, hogy ne kenjük meg a kenyeret vajjal, az amerikaiaknak azonban ez egyáltalán nem evidens, sőt.

Egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer világított rá a tényre, milyen furcsa, hogy a franciák vajat kennek a szendvicsükre.

Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj

– mondja TikTok-videójában a nő, aki azt is hozzáteszi, hogy sokaknak ez undorító lehet, de neki nagyon ízlik.
@americanfille Beurre it up baby 🧈😂 #frenchculture #frenchpeople #jambonbeurre #parisien ♬ original sound - Amanda Rollins

Miért nem szeretik az amerikaiak a vajat?

Valószínűleg ennek az lehet az oka, hogy Amerikában nem elég jó a vaj minősége. Az Európában kapható vajnak magasabb vajzsírszázalékúnak kell lennie, mint az amerikainak, ez pedig rengeteg ízt ad hozzá.

A tengerentúlon készült vajakat leginkább főzéshez és sütéshez használják, jobb minőségű tejterméket igazán nehezen találnak a boltokban a fogyasztók.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek